Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Stampedo! U nekoliko sati u centar nagrnulo više od tisuću kupaca

'05.03.2010., Zadar - Otvorenje Pevecovog centra u Zadru izazvalo je prometni kolaps i guzve za artiklima u pola cijene. Na slici Denis Predovan voditelj centra. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
05.03.2010.
u 22:00

Zaposlenici su oduševljeni jer se zbog jučerašnje navale čini da za plaće ne trebaju strahovati. Ovo je čudo, rekao je i njihov zastupnik V. Uranija

Stampedo! To je prava riječ kojom se može opisati ono što se jučer od 8 sati događalo u ponovno otvorenom velikom centru Peveca u Zadru, ali i ispred njega. Već na ulazu u Pevec kupci su u koloni automobila čekali i 15-ak minuta parkirališno mjesto. Budući da opet mogu kupovati u Pevecu, nisu se ljutili ni na vlasnike malih kamiona "trokolina", koji su za bagatelu nudili prijevoz kupljene robe.

U pola cijene

A nakon što su se parkirali, počela bi utrka, čak i naguravanje. Ali prodavači se zbog toga nisu srdili, sve su ih dočekivali s osmijehom.

– Osam godina sam u Pevecu i, evo, od danas opet radim. Sretna sam što imam radno mjesto – rekla nam je zaposlenica Peveca Maja Kos Šegarić, jedna od 50 zaposlenika Peveca koji su ponovno dobili posao, a plaća će im svima ovisiti o prodaji. Sudeći prema jučerašnjem prijepodnevu, za plaću ne trebaju strahovati.

– Kupio sam dva hladnjaka. Prije im je cijena bila oko 4000 kuna, sada sam ih dobio za oko 2000 kuna. I prije sam ovdje kupovao i opet ću. Drago mi je, dakako, i zbog ljudi koji su zadržali radna mjesta – rekao nam je kupac Davor Grubar. U budućnost Peveca u Zadru vjeruje i voditelj centra Denis Predovan.

– Od nekadašnjih 90 radnika posao je dobilo njih 50, a sudeći prema današnjem posjetu, mislim da će biti potrebno i više radnika. Samo u prvih nekoliko sati bilo je više od 1000 kupaca, a uz našu prepoznatljivost privlače ih i akcijske prodaje. Dobavljači su nam izašli u susret, a uz veliko zalaganje radnika i stečajnog upravitelja uspjeli smo opet otvoriti Pevec i vjerujem da ćemo najbolje poslovati baš u Zadru – rekao je Denis Predovan.

Primjer drugima

– Ovo je čudo! – uzviknuo je jučer i Vedran Uranija, pravni zastupnik zaposlenika Peveca, koji je istaknuo da je otvaranje Peveca u Zadru primjer i drugim tvrtkama u Hrvatskoj.

– Stalno smo inzistirali na stečaju s preustrojem i upravo to se ovdje događa. Tvrtku koja ima tržište i kupce ne treba likvidirati, nego joj treba dati šansu – rekao je Uranija i istaknuo kako će potraživanje radnika Peveca od milijun kuna za zaostale plaće biti gotovo u cijelosti podmireno u stečaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije