Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik cvijeća

Stambenoj zgradi u Fra Boninoj 5 nagrada za naljepši okoliš u Splitu

'                                '
'Photoshop'
04.05.2010.
u 09:45

U Dioklecijanovim podrumima na sajmu cvijeća izlagat će više od stotinu sudionika, a manifestacija počinje međunarodnim natjecanjem florista.

"Dalmatino povišću pritrujena", naziv je ovogodišnjeg, 35. praznika cvijeća, koji se otvara danas u Dioklecijanovim podrumima.

Pokrovitelji su, kao i uvijek, Grad Split i Turistička zajednice, a organizatori "Parkovi i nasadi", uz suorganizaciju splitskog Udruženja obrtnika.

Restoran u Žrnovnici

Ove godine sudjelovanje je najavilo 100 izlagača, a ocjenjivački sud u sastavu Ivna Bućan, profesorica, Tatjana Sršen, krajobrazna arhitektica, i Ivo Barbarić, dipl. ing. hortikulture, već su obišli splitske okućnice i vrtove te proglasili najbolje.

Nela Ugrina bit će nagrađena za najljepšu okućnicu, Vinko Kukoč za najljepši balkon, a najljepši okoliš stambene zgrade je u Fra Boninoj 5. Najljepši okoliš poslovnog prostora ima Škola stranih jezika u Templarskoj ulici 14. Restoran Izvor u Žrnovnici nagrađen je za najljepši okoliš ugostiteljskog objekta.

Cvjetna epidemija

– Najviše me oduševila Škola stranih jezika kamenjarom, vrlo stručno i lijepo napravljenom. Minijaturna je, ali prekrasna – rekla nam je Ivna Bučan, dugogodišnja članica povjerenstva za perivoje. Tijekom godina primijetila je da i susjedi nagrađenih vrtova vrlo često i sami počnu uređivati okućnice i prijavljuju se na natječaj.

– Cvjetna se epidemija širi, i to je najvažnije – poručuje Bučan.

Praznik cvijeća danas počinje Međunarodnim natjecanjem florista sa osam natjecatelja/ica iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Velike Britanije. U Dioklecijanovim podrumima do 8. svibnja bit će postavljena izložba cvijeća, a organizirat će se i niz radionica.

Praznik cvijeća tradicionalna je manifestacija kojom Split već tri i pol desetljeća dočekuje dan svoga zaštitnika, svetoga Duju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije