Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVILNOSTI

Stambeni fond bez ugovora upravlja zgradama u Ozlju

Ozalj
ARHIVA VL
11.06.2010.
u 15:38

– Stanje u fondu je nesređeno i kaotično. Nakon odlaska direktora na bolovanje Grad je preuzeo poslove fonda i uočio propuste – kaže zamjenik gradonačelnice Dane Ugarković.

Uvidom u poslovanje ozaljskog Stambenog fonda utvrdili smo da u dosadašnjim izvještajima o poslovanju koje je direktor davao na uvid Gradu i gradskom vijeću nisu prikazivani točni podaci. Financijsko stanje u izvještajima ne odgovara računima, dakle stvarnom stanju – rekao je Dane Ugarković, zamjenik gradonačelnice na sjednici Gradskog vijeća i zamolio vijećnike da izvješće Grada, u kojem su navedeni propusti u radu fonda prihvate.

Vijećnica Nada Diković rekla je da joj nije jasno kako je došlo do toga, jer je na dosadašnjim sjednicama vijeća direktor fonda Vjenceslav Migan uvijek govorio da Stambeni posluje dobro i po zakonom, a sada je uočeno da posluju s gubitkom od 15.601 kunu.

– Stanje u fondu je nesređeno i kaotično. Nakon odlaska direktora na bolovanje Grad je preuzeo poslove fonda i uočio propuste. Probleme ćemo riješiti na najbolji način – rekao je Dane Ugarković.

Irena Belobaba, pročelnica gradskog Upravnog odjela za opće poslove, koja je imenovana zamjenicom člana uprave Stambenog fonda, rekla je da, osim što poslovne knjige nisu uredno vođenje, ne postoje niti računi kojima bi se dokazali neki poslovi ili knjiženja, a nema niti ugovora sa suvlasnicima objekata kojima upravlja Stambeni fond iz kojih bi se mogao utvrditi iznos naknade.

Grad je pozvao nezavisnu reviziju da utvrdi stvarno stanje, ali su nam rekli da ne mogu napraviti reviziju jer ne postoje računi, ugovori i niz drugih dokumenata – objasnila je Irena Belobaba. Grad će sklapati ugovore i otpisivati dugove. Direktor fonda Vjenceslav Migan od prosinca je na bolovanju, jedini je zaposlen i jedini član uprave tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:24 12.06.2010.

Ne razumijem se u upravljanje tim fondovima, ali - gledajte cifru! 15.601 kuna gubitka! Kad se spominje nesređenost, kaotičnost i naravno, da iz toga proističe i moguć kriminal, tj. krađa, stambenog fonda jedne općine, kako god male bile, cifra bi morala biti ove dane barem 100 puta veća da bi bila vijest vrijedna spomena u Večernjem listu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije