Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.06.2016. u 08:46

Kakvo smo mi to društvo ako se kompromitirani kandidati ne srame!?

Izbor ustavnih sudaca pokazao je sav jad i bijedu naše politike. Politička “elita” priskrbit će nam i ustavnu krizu. Stabilnost je ugrožena. Predsjednica države više ne može šutjeti. Trebala bi se oglasiti i akademska zajednica, relevantne pravne udruge... Na korak smo od provalije. Ova država glavinja.

U kojoj bi ozbiljnoj zemlji premijer “nestao” usred sjednice Vlade sve i da nam neka pogibelj prijeti. Ako smo premali da završimo na naslovnicama svjetskih medija, u svakom slučaju u utorak, kad formalno nastupa ustavna kriza, mogli bismo biti vijest dana međunarodne politike. Što to znači, prije svih trebalo bi pitati ministra financija, ali suvišno je. Ne samo jer i prosječno upućeni naslućuju što to znači za državne financije, investicije i gospodarstvo, već i stoga što je Zdravko Marić, sve i da može biti otvoren, odveć pristojan i odmjeren.

Sramota je aktualne političke “elite” kojoj su puna usta navodnog domoljublja, hinjene brige za javno dobro i nazoviodlučnosti da se, nakon svih promašaja koje svi skupa plaćamo, konačno na najodgovornije i najzahtjevnije pozicije u zemlji biraju najzaslužniji, stručno i moralno neupitni. Koji bi domoljub i odgovoran političar u zemlji koja toliko vapi za kakvim-takvim moralnim i vrijednosnim sidrištem tako uporno inzistirao na kriteriju političke podobnosti!? Zar je uistinu nemoguće sastaviti i jednu od stožernih državnih institucija bez političkih poslušnika i mediokriteta koji proteklog desetljeća nisu imali ni minimum samopoštovanja, već su se uglavnom javno isticali po tomu što su uvijek mislili što su stranka i vođa tražili od njih!?

Zar je pored toliko kvalitetnih kandidata nužno inzistirati na kompromitiranima i/ili suspektnima? O osobnom integritetu tih kandidata govori već i to što su se uopće imali hrabrosti kandidirati, a kamoli što besramno prihvaćaju biti izbor uz toliko kvalitetnijih i za razliku od njih neupitnih kandidata. Kakvo smo to društvo ako se oni ne srame? I to nam govori da gledamo namještenu utakmicu. Zar se ne usuđujemo reći im da je dosta!? 

Komentara 2

DU
Deleted user
12:55 03.06.2016.

I onda na sve to što je jasno kao dan stranački poslušni vojnici viču da je to napad na Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije