Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lovačka avijacija

Srpsko zrakoplovstvo nema nijedan ispravan borbeni zrakoplov!!?

03.06.2014.
u 10:08

Spomenuti izvor tvrdi kako je "stanje u zrakoplovstvu toliko teško da prerasta pitanje nabavke akumulatora, već prijeti izazivanju ukidanja čitavog roda vojske zbog nedostatka letjelica, goriva, rezervnih dijelova, pa čak i obučenog kadra"

Agenciji Beta je izvor blizak zapovjedništvu Zrakoplovstva i protuzračne obrane potvrdio pisanje beogradskog dnevnika. Politika kako Vojska Srbije od 24. svibnja ne raspolaže nijednim ispravnim lovačkim zrakoplovom jer iz Rusije nisu nabavljeni akumulatori za aparate Mig-21 i Mig-29. To je pitanje otvoreno nedavno kada su Srbiju pogodile poplave i kada je javnost u Srbiji pitala je li Vojska Srbije sposobna pomoći narodu u elementarnim nepogodama, ali i koliko je sposobna obraniti zemlju budući su "procurile" u javnost informacije kako se zrakoplovi uopće ne mogu vinuti u nebo.

Spomenuti izvor tvrdi kako je "stanje u zrakoplovstvu toliko teško da prerasta pitanje nabavke akumulatora, već prijeti izazivanju ukidanja čitavog roda vojske zbog nedostatka letjelica, goriva, rezervnih dijelova, pa čak i obučenog kadra". Iako na papiru Vojska Srbije ima dvije zrakoplovne brigade u Batajnici, Kraljevu i Nišu i desetak tipova zrakoplova i helikoptera u uporabi, osim helikoptera Gazela, svi drugi tipovi letjelica ili uopće ne lete ili ih je ispravan jako mali broj, nedovoljnom čak i za obavljanje osnovne letačke obuke.

Lovačka avijacija je krajem prošlog mjeseca obustavila letenje, ali ni prije toga stanje nije bilo mnogo bolje, doznaje Beta. Iako je na stajanci batajničkog aerodroma više desetina lovačkih zrakoplova Mig-21 i Mig-29, stvarno su aktivna tri aviona Mig-21, dva jednosjeda i jedan dvosjed i isto toliko aviona Mig-29. Oni više ne provode ni dežurstvo u sustavu Protuzrakoplovne obrane "vjerojatno prvi put nakon Drugog svjetskog rata".

>>Pripadnici Vojske Srbije i Kosovskih snaga sigurnosti na zajedničkoj vježbi NATO-a

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar navijač
navijač
11:21 03.06.2014.

To je potpuno logično ako ih na primjer usporedimo sa Hrvatskom koja muku muči da održi jednu eskadrilu migova 21,a ipak ima puno veća primanja i kreditno je daleko sposobnija od Srbije.Srbiju može spasiti samo to da im Rusi "gratis"" održavaju jedan broj letjelica ili da im se pokrene gospodarstvo, znači za sad ništa.Nema više Hrvatskih deviza za Srpske avione.

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
14:41 03.06.2014.

zašto je ova vijest uopće objavljena? koga briga za srpsko zrakoplovstvo i region!???

KA
kajinx
15:00 03.06.2014.

sada nas nema tko braniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije