Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s josipovićem u glini

Srpsko kulturno društvo obilježilo 70 godina djelovanja

Ivo Josipović,Glina
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
10.05.2014.
u 20:57

Čestitajući predstavnicima Prosvjete jubilej, predsjednik Josipović je spomenuo kako je Hrvatska zemlja koja počiva ne multikulturalizmu i multietničnosti

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i u nazočnosti predsjednika Ive Josipovića, u Glini je svečano obilježeno 70 godina djelovanja Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, koje je 1944. godine snovano u tom gradu.

Čestitajući predstavnicima Prosvjete jubilej, predsjednik Josipović je spomenuo kako je Hrvatska zemlja koja počiva ne multikulturalizmu i multietničnosti i zapravo je uspjeh Hrvatske neodvojivo vezan uz poštivanje različitih tradicija, kultura, vjera i različitih zajednica.

- Zbog toga, djelovanje organizacija poput Prosvjete su od iznimne važnosti, naravno ponajprije za nacionalnu manjinu, srpsku zajednicu u Hrvatskoj, ali i za cijelu Hrvatsku. Mislim da je dobra strana naše politike da pomaže i potiče rad sličnih nacionalnih institucija. Zajedno smo se podsjetili i na neke teške strane povijesti i na probleme koji su bili unutar same Prosvjete, ali tako i u međunacionalnim odnosima Hrvata i Srba. Želim istaći da su naše zajedničke pobjede uvijek bile puno važnije od zajedničkih poraza, a porazima smatram sva razdoblja sukoba - rekao je čestitajući jubilej predsjednik Josipović.

Predsjednik SDD Prosvjete Čedomir Višnjić, predao je predsjedniku Josipoviću Zlatnu značku Prosvjete. Među sudionicima proslave bili su predstavnici Hrvatskog sabora, Srpske pravoslavne crkve, Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline i drugi. jubilej su još čestitali Oliver Antić, izaslanik srpskog predsjednika Tomislava Nikolića, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, saborski zastupnik Zoran Vasić i drugi. Zaslužnim pojedincima i organizacijama za rad Prosvjete uručena su priznanja.

>>Josipović: Ne vidim da bi došlo do prijevremenih izbora

Komentara 26

VE
verakruz
21:14 10.05.2014.

Pa ovo je prešlo sve granice! Kao da živimo u Srbiji, Josipović, Milanović, Pusićka - posjećuju samo srbe, aktivni su kao da su u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! Hrvata nema ni na mapi! Mi smo marginalci u svojoj državi sa ovom vlašću! Ovi su napravili državni udar!

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
21:20 10.05.2014.

Sramota, sramota, sramota. Srpsko kulturno drustvo? Jeli to neki vic?

Avatar ČEPlN
ČEPlN
21:27 10.05.2014.

čestitam prosvjeti uz nadu da će članovi srpske nacionalne manjine u hrvatskoj više poštovati svoju domovinu hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije