Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPUJU JE ARAPI

Srpski inženjeri razvili navođenu raketu. S udaljenosti od 25 km može ući kroz prozor!

Ranija verzija sustava ALAS
Foto: Srđan Popović/Wikimedia Commons
24.02.2017.
u 09:49

Poboljšani sustav ALAS i ove je godine, kao i prijašnjih, predstavljen na sajmu naoružanja IDEX u Abu Dhabiju

Srpski inženjeri razvili su navođenu raketu, zapravo modificiran i unaprijeđen raketni sustav ALAS, koji je svoje kupce našao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kako piše Blic, ova raketa zemlja-zemlja toliko je precizna da s 25 km može ući – kroz prozor. Poboljšani sustav ALAS i ove je godine, kao i prijašnjih, predstavljen na sajmu naoružanja IDEX u Abu Dhabiju. 

Srpske tvrtke Jugoimport i EDePro još su 2013. godine potpisale ugovor s UAE-om, odnosno njihovom tvrtkom EARTH o razvoju rakete zemlja-zemlja ALAS, čemu je nazočio i tadašnji prvi potpredsjednik srbijanske vlade, a danas premijer Aleksandar Vučić.

Inženjer EDeProa Goran Memon objašnjava da je verifikacija prototipa ALAS-a u završnoj fazi. Kaže da je osposobljena platforma da pogodi cilj na željenoj daljini, da ima TV sustav za navođenje i komunikaciju putem optičkog kabela. U EDeProu kažu i da će sustav uskoro ući u serijsku proizvodnju.

>> Ovo su najmoćnija srpska oružja koja nude svijetu

>> Hrvatskim oružjem u Siriji, Iraku i Libiji ratuju svi protiv svih

Komentara 16

ER
Erick
10:02 24.02.2017.

Sto je tu novo? Navodjene rakete postoje godinama u mnogim drzavama, njihove obrambene snage ih imaju.

MA
MaloMisto
09:58 24.02.2017.

"da ima ...komunikaciju putem optičkog kabela" Kabela? 25 km?

MA
Makroman
11:21 24.02.2017.

Koji su to lopovi, zasto ne ulaze na vrata ko sav normalan svijet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije