Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozlilo mu

Srpski državljanin umro dok je čekao putovnicu na granici

Marko Mrkonjić/PIXSELL, ilustracija
06.08.2017.
u 16:30

Putnici su prije granične kontrole na prijelazu Roszke izašli iz autobusa, a među njima je bio i putnik koji se srušio u povratku u vozilo.

Mađarski i vojvođanski mediji prenose da su vrućine i goleme subotnje gužve na srpsko-mađarskom graničnom prijelazu Horgoš – Roszke odnijeli prvu žrtvu, državljanina Srbije koji je umro nakon čekanja na pregled putovnica.

Policijska kapetanija mađarske županije Csongrad priopćila je da je u subotu popodne, ispred graničnog prijelaza Roszke srpskom državljaninu starom 64 godine pozlilo i da je umro. Kako prenose mediji, putnici su prije granične kontrole na prijelazu Roszke izašli iz autobusa, a među njima je bio i putnik koji se srušio u povratku u vozilo. Hitna pomoć je intervenirala nakon dvadesetak minuta, međutim, i pored reanimacije, medicinska ekipa je ubrzo konstatirala smrt. 

Kilometarske kolone

Na tome najvećem i najprometnijem graničnom prijelazu između Srbije i Mađarske u subotu su se formirale kilometarske kolone vozila u kojima se čekalo i po pet sati, a istodobno temperatura zraka je bila gotovo 40 stupnjeva.  

Nervozni i umorni vozači, kako je prenijela Radio televizija Vojvodine, često su trubili zbog pokušaja pojedinaca da pređu granicu „preko reda“ i sporog pregleda putnih dokumenata i tereta u autima.  Za razliku od subote u nedjelju nisu zabilježena višesatna čekanja u kolonama jer je tijekom noći smanjen priliv vozila na granični prijelaz.  Pogranična policija pozvala je putnike na strpljenje i savjetovala im da koriste neke od manjih graničnih prijelaza prema Mađarskoj. 

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
17:31 06.08.2017.

napokon neke vijesti iz mađarske, čovjek bi rekao da niti ne graničimo s njima po vašem pisanju

Avatar istina007
istina007
20:42 06.08.2017.

Satina čekati na graničnu prelazu na +40 je sve ali normalno nije. Samo se zna da je državjanik Srbije, ali znamo da u Vojvodinu damo živi 27 nacija nemora da znači da je umreo Srbin. Meni nije jasno da pistoje manjo granični prelazi blizu te granice 15 km Bački Vinogradi - Ásothalom i nije mi jasno zašto ne puštaju autobuse na tom prekaznon ako je veča gužva na Borvosu - Röszke. Hitna pomoć stigao za 20 minuta to je abnormalno 7km je Segedin - Szeged. Na graničnim.prelazima ako treba čekati 4- 5 sata trebalo bi orhanizovati medicinske pomoć. Meni je žao za svakog ljudskog života bez obhira koja nacija je. Ja dam mađar iz Vojvodine ali iman.prulhatelje razlučite nacije

KI
kimi
17:50 06.08.2017.

Mađarski carinici se po pravilu ponašaju kao kerovi za razliku od njihovih hrvatskih kolega koji svoj posao rade korektno i profesionalno. Svako ko je prelazio ove dve granice zna o čemu pričam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije