Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS u akciji

Sretno okončana pustolovina zagrebačkog bicikliste na Rabu

hgss
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
15.08.2014.
u 14:49

Mladi biciklist nije znao da se tek dio grebena može savladati biciklom i da je teren zbog konfiguracije zahtjevna planinarsko pješačka tura.

Mladi zagrebački brdski biciklist koji je u četvrtak krenuo biciklom savladati greben Kamenjak na otoku Rabu, ne znajući kakav ga put čeka, sretno je spušten s grebena nakon što je pozvao pomoć, javljaju iz HGSS-a o još jednoj svojoj akciji.

Mladi biciklist nije znao da se tek dio grebena može savladati biciklom i da je teren zbog konfiguracije zahtjevna planinarsko pješačka tura. Vođen pustolovnim duhom većinu je vremena nosio bicikl u rukama napredujući po grebenu u nadi da će se dokopati boljeg puta. No zahtjevan teren, velika vrućina kao i kronični zdravstveni problemi učinili su svoje. Shvatio je da su mu šanse za uspjeh male i da ne postoji mogućnost za siguran povratak pa je putem Centra 112 zatražio pomoć. 

U pomoć mladom pustolovu prvi su krenuli članovi DVD Rab, no kada su doznali precizniju lokaciju unesrećene osobe te da ima zdravstvene probleme vrlo brzo u akciju je uključen HGSS pa su se na greben uputili članovi Obavještajne točke Rab stanice HGSS Rijeka uz liječnika-gorskog spašavatelja iz Rijeke. Zajedničkim naporima gorskih spašavatelja i dobrovoljnih vatrogasaca mladić i njegov bicikl spušteni su s Kamenjaka.

>> Pronađeno tijelo nestalog Nikole Plavčića - Škice

Komentara 5

AG
Agramer198
15:23 15.08.2014.

Veli vam se "zagrebačkog biciklista"...

MR
mrnmarina
16:12 15.08.2014.

Mogli ste mu za kaznu bar ime napisati, kada već ide nekuda gdje nema pojma kakav je teren, i da bi mogao loše završiti.

CH
chemica
17:39 15.08.2014.

Naplatiti spašavanje? Kronični bolesnik ide neopremljen u prirodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije