Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Srednji sloj globalno raste, ali u Hrvatskoj realno nestaje

Kao što kuća puca kad su temelji loši, tako je i državi kad joj slabi srednji sloj

Komentari 11

DU
Deleted user
16:47 16.10.2015.

Pitajte Grčića,on ima drugačije informacije.

VL
DM
dr_max
19:09 16.10.2015.

Laž i propaganda, ne raste nigdje već ga se sustavno uništava kao i u hrvatskoj. Ovi plačeni članci su već ispod svakog ukusa.

VL
Avatar BratKrešo
BratKrešo
16:47 16.10.2015.

To kako "Hrvatska raste" imamo priliku danas vidjeti u Karlovcu. To je prava slika realnosti zemlje u kojoj rastu samo vodostaji, javni dug, ega ministara i količina gluposti! I ne, nije ovo nikakva elementarna nepogoda jer ne može se dogoditi da o elementarnoj nepogodi pričamo tri puta godišnje. Klima se promijenila, kiša stalno pada i u 21.stoljeću grad kroz koji prolaze četiri rijeke mora imati modernu obranu od poplava. Novca ima, tu su EU fondovi! Ako nema, onda je za to kriva isključivo vlada, koja je sama po sebi jedna velika elementarna nepogoda i apsolutno ništa ne zna raditi niti ju zanima osim da se održi jos četiri godine..(i.p.)

VL
DU
Deleted user
20:55 16.10.2015.

JA sam srednji sloj... ali samo po godinama, hahahahaha BTW, molio bih uredništvo da mi napiša u čemu sam pogriješio, nakon 5 dana izbrišu mi komentar i opomenu me zbog točke 5- a ne chatam, ne dajem linkove, ništ.... čakk sam i zaboravil kaj sam komentiral, a ovi se prave pametni... imate tu psovki koliko hoćete, a trenirate strogoću na pristojnima... za ostale- svako pitanje uredništvu ovako javno oni kažnjavaju bezveznim opomenama...

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:34 16.10.2015.

tuđmanova vrsta kapitalizma nam je uništila živote a lopovi caruju zaštićeni ko lički međedi

VL
MA
Malenkost
21:12 16.10.2015.

Ha,ha,ha... . Zapamtite!! Nikada a ma bas nikada nece niti jedna balkanska drzava dosegnuti nivo srednje evrope. Balkan je leglo:nerada, pomicivanja, potplacivanja, podmazivanja, prodaje diploma i titula, uhljebljenja, udbastva u bivsoj generaciji te sad navodnih demokrata u F2 generaciji. HR je srce Balkana. Sanader,Vidosevic, Merzel, Kerum,Mamici ... . nisu to likovi iz stripa al Alan Ford, to su HR "Velikani". O kakvom srednjem sloju se to pise? Gdje je? u mojoj dalmatinskoj Zagori samo Siromastvo i nezaposlenost. Zasitili se mnogi HDZa i Franje Tud...a te Franje Ku....ca. Samo se gleda kako se maknuti iz te Hrvatske. Cijela sela izumiru-nema Dice!!. Joj sto ce patiti Bucmasta Kolinda ako procita poraznu natalitetsku Statistiku. A Krivousti ce se opeci u paklu od uzarenu stijenku njegovog Kotla. A Kuharic ce prolijevati suze zbog novog starog Pape koji je uvukao SPC u "Causa Stepinac".Svugdje beznade! Karamarko ! Budi se ! Kolinda! ma gdje je sad na gozbi?

VL
BE
Berlioz
13:04 17.10.2015.

Članak me podsjetio na onaj kako za bebu treba 40 000 kuna godišnje. Jednako smiješna tvrdnja. Moja obitelj od pet članova ima primanja od 16 000 kuna, imamo 5 000 kredita, živimo u Zagrebu te imamo dovoljno novaca da živimoo ugodnim životom srednje klase. Naravno na svoju djecu nismo trošili ni 40 ni 20 tisuća godišnje kao što reklamiraju novine nego smo kupovali opremu, odjeću i obuću na akcijama, stan smo opremali s namještajem po razumnim cijenama, za sebe također kupujemo odjeću koja je udobna i lijepa a ne da impresioniramo ljude oko sebe pa se ima i za putovanja. Stvarno bi me zanimalo kakav život novinarka zamišlja za srednju klasu da bi mi trebala tri puta veća primanja kako bi ga ostvario. Možda život kakav promoviraju mediji zaista košta toliko puno ali razuman čovjek može živjeti i putovati za puno manje novaca.

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
13:05 17.10.2015.

prazna priča

VL
GI
gilesfra007
19:46 16.10.2015.

Kako ce srednji sloj rasti kad imamo (prema popisu iz 2011.) 1,2 milijuna nepismenih i polupismenih, a drustvu ne pada ni slucajno na pamet ici u skolu. Imamo preko 8 tisuca otvorenih radnih mjesta za koja se ne mogu naci ljudi jer nema skolovanih za mnoga zanimanja.

VL
MI
mirtebi
20:32 16.10.2015.

Rastu lazi i bahatost jugosrpske vlade u jadnom hrvatskom komunjarstanu

VL
AJ
ajmo
16:39 16.10.2015.

A to je ta Hrvatska raste? Raste njima tumor na mozgu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.