Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvaranje granice

Srbijanski mediji: Milanović od Hrvatske radi Sjevernu Koreju

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2015.
u 08:46

Premijer Zoran Milanović rekao je kako će, ako treba, napraviti hermetičku granicu sa Srbijom

Nakon što je premijer Zoran Milanović rekao kako "Srbije ne funkcionira kao država i ne radi apsolutno ništa po pitanju izbjeglica" te da će, ako bude potrebno, zatvoriti cijelu granicu sa Srbijom ako izbjeglice nastave pristizati, beogradski Blic piše kako "Milanović od Hrvatske pravi Sjevernu Koreju".

Premijer je, naime, kazao kako će, ako treba, napraviti hermetičku granicu sa Srbijom.

– Ovdje ne bi bilo nikakvog prolaza. Ne bi ni muha mogla proći. Apsolutno ništa. Koliko mi je poznato, takvu hermetičku granicu ima u svijetu samo Sjeverna Koreja – rekao je Aleksandar Popov, direktor srpskog Centra za regionalizam. Smatra da bi se to obilo o glavu Hrvatskoj.

Analitičar Žarko Puhovski je pak komentirao da kako se o zatvaranju granice sigurno razmišlja, ali se neće ostvariti iz političkih razloga.

– To se neće pokušati zbog straha od EU. Uostalom, Hrvatska nema dovoljno vojske ni policije da pokuša takvo što. Bio bi to pucanj u vlastitu nogu, a to je tipično za nacionalizam – rekao je Puhovski.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Izbjeglice i dalje dolaze u Hrvatsku. U prihvatnom centru u Opatovcu oko 1000 osoba

Komentara 31

Avatar dmitarX
dmitarX
09:16 28.09.2015.

Inače, u naslovu, 'hrvatske' se piše Hrvatske.

TO
torta
09:37 28.09.2015.

Ovaj covjek, jos Premijer, nije sposoban ni da razmisli sta ce reci. Prolupo totalno. Uspio je da posvadja Hrvatsku sa svim susjednim drzavama. Natjerao je vecinu ljudi u Srbiji na razmisljanje da li iduci put da kupe neki proizvod izz Hrvatske i u firmi koja je u vlasnistvu hrvatskih poduzetnika. O mugucim tuzbama za krsenje medjunarodnih ogovora u trgovini jos i da ne pricamo. Ovaj covjek uopste ne razmislja nego radi instiktivno. Ocekuje da ce probleme rijesit tako sto ce rec kako je Merkel liberalna i pametna, pametna i za njega. Prije mjesec dana Merkel je docekala izbjeglice sa osmijehom, selfijji su pucali jedan za drugim. Granice za prijem izbjeglice nije bilo. Vec sedam dana poslije su uveli kontrole na granici. Danas se u Njemackoj prica da su kapaciteti vec prevazidjeni, da Njemacka mora postaviti max broj koji moze primit. Rijeci dolaze od ministra UP i od Predsjednika Gaucka. Onog dana kad Njemcka povuce rucnu, kako to nasa predsjednica rece, ona ce automatski djelovat i na granici Austrije, Slovenije i Madjarske. Kako se Hrvatska vlada na celu sa ovim premijerom pripremila samo za prolaz izbjeglica kroz Hrvatsku bolje da ne razmisljamo kakva stvarnost Hrvatsku bi vec ubrzo mogla pogodit. Sa granicom koliku Hrvatska ima prosto je nemoguce da ocuva svoje granice sama a sta ovaj radi, izoluje Hrvatsku od svih. Milanovicu, budi domljub i pomozi Hrvatskoj, DAJ OTKAZ.

MA
Malenkost
09:09 28.09.2015.

Jadan li sam, jadan, jadan, sto sve moram citati i trpiti, jadan li sam !! ..... jadan i nsita drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije