Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKA PRAVDE Nataša Kandić, šefica Fonda za humanitarno pravo:

Srbija sudi stručnije nego RH

Nataša Kandić
import
23.05.2008.
u 18:57

– Tek je započet proces doznavanja istine o zločinima na području bivše Jugoslavije, ali s obzirom na sadašnji tempo istrage, broj suđenja i kapacitete tužiteljstva, bojim se da mnogi počinioci ratnih zločina neće osjetiti ruku pravde – rekla je Nataša Kandić, izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda.

– Suđenje za Ovčaru vođeno je briljantno iako je optužnica bila donekle manjkava te su na optuženičkoj klupi izostale neke odgovorne osobe. U sljedećih mjesec, dva očekujem ponovnu presudu optuženima za taj zločin koja će, vjerujem, biti zadovoljavajuća za obitelj žrtava – rekla je N. Kandić. O suđenju za zločine u Lovasu kazala je da dosadašnji tijek suđenja pokazuje kako domaći Srbi svaljuju odgovornost na JNA, a časnici JNA na domaće Srbe.

– Na optuženičkoj klupi imamo potpukovnika JNA koji jasno govori o odgovornosti vrha JNA. Kao svjedok pojavit će se i general JNA Lončar, kojemu je, po svemu sudeći, mjesto na optuženičkoj klupi – rekla je N. Kandić. Napomenula je i da se suđenja za ratni zločin profesionalnije vode u Srbiji. Istaknula je primjer suđenja Glavašu gdje, kako je rekla, povremeno optuženik vlada sudnicom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije