Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbija se naoružava, jesu li Hrvatskoj dovoljne 1,2 mlrd eura za vojsku?

26.11.2023. u 08:25

Za nove vojne nabave ići će oko pola milijarde eura godišnje. To znači da se nakon Rafalea neće prekidati velike nabave oružanih sustava i modernizacija HV-a

Komentara 86

DU
Deleted user
09:58 26.11.2023.

Rat u Ukrajini pokazao je važnost široke i brojne pričuve,vlastite namjenske proizvodnje, artiljerije, inženjerijske i protuzračne komponente,a napose autonomnih besposadnih sustava. Zašto u okviru MORH-a nemamo recimo fond od milijun-dva eura kojim bi se poticalo mlade inovatore na polju obrane? Ljude koji se bave razvojem besposadnih sustava? Ne samo zračnog već i kopnenog i pomorskog baziranja? Zašto se ne stimulira razvoje sustava umjetne inteligencije za potrebe obrane? Zašto MORH ne školuje na visokim stranim učilištima inženjere za potrebe obrane? Recimo Selçuk Bayraktar?Otac turske vojne zrakoplovne industrije američki je student i dr. s prestižnog MIT-a.Dečko ima 44 godine a mijenja geopolitčku slike svijeta. Hrvatska kao i Izrael ima malu populaciju i životi naših vojnika teško su nadoknadivi. A to znači da moramo imat visokotehnološku vojsku opremljenu sustavima koji će naglasak stavit na zaštitu ljudstva. Ukrajina i Rusija sebi mogu priuštit sovjetski tip oklopa i dotrine - mi ne.

Avatar horuk
horuk
09:40 26.11.2023.

Najbolja usporedba je sa Armenijom. Armenci su kao jako hrabri borci uspjeli osloboditi Karabah i svladati brojčano i tehnički jaču azerbajđansku vojsku. 30 godina kasnije Armenci još uvijek hrabri. Azeri moderno naoružani, pobijediše i protjeraše Armence sa velikom lakoćom sa njihovog tisućuljetneg teritorija.

SA
Satnik1111
10:31 26.11.2023.

Dokgod su nam srbi susjedi, izdvojit bar 3 miljarde eura. Primjer Izrael.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije