Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćeni na kosovo

Srbija pustila dvojicu kosovskih policajaca da se brane sa slobode

kosovo, policija, srbija (1)
AFP/PIXSELL
02.04.2012.
u 20:10

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je izjavio kako su kosovski policajci danas saslušani na sudu nakon čega će protiv njih biti podnešena kaznena prijava u redovitom postupku

BEOGRAD - Dvojica kosovskih policajaca koji su uhićeni prije nekoliko dana u rejonu Merdara na granici između Srbije i Kosova, pušteni su neka se brane sa slobode i kako RTS doznaje, a prenose mediji u Srbiji, Šukri Binaku i Sami Bećiri su predati Eulexu i već se nalaze na teritoriju Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je novinarima izjavio kako su kosovski policajci danas saslušani na sudu nakon čega će protiv njih biti podnešena kaznena prijava u redovitom postupku, ali nije precizirao za kakvo kazneno djelo će teretiti policajce za koje službena Priština tvrdi da su oteti na granici i prebačeni u Srbiju. Večernje novosti javljaju kako je Dačić naglasio da je upoznat s izjavama kako su uhićeni policajci bili na zadatku i poručio im neka gledaju svoja posla, upitavši na kakvom su to zadatku bili na teritoriju centralne Srbije.

- Uhićeni su zato što su nosili oružje i u odorama bili na teritorijiu centalne Srbije. Ne ulazim u to da li je to bilo namjerno ili greškom i ponavljam da je Žandarmerija samo obavljala svoju dužnost - pojasnio je Dačić dodajući kako nemamo namjeru zaoštravati odnose i naglasio da je njemu, kao resornom ministru, jedino važno da budu procesuirani uz kaznene prijave.

Komentara 3

MM
mad max
20:26 02.04.2012.

Puste hvale koda su uhvatili divlju svinju ! Sta ljudi zalutali metar u tudju medju ;-)

Avatar sablast
sablast
22:11 02.04.2012.

02.04.2012. u 20:26h mad max je napisao/la: ------------------------------------------------------------- Granica između Srbije i Albanije je čuvena karaula Košare, a to je bar 180 kilometara od Merdara. Tako da ako se kaže da su na tuđoj teritoriji ti ilegalni \"policajci\" odnosno teroristiti OVK, su definitivno na tuđoj teritoriji koja je trenutno pod Albanskom okupacijom. Drugim rečima rečeno više od 180 kilometara su zagazuili na tuđu teritoriju, na Srpsku zemlju!.

OL
olovka
22:37 02.04.2012.

Dali je ovaj novinar ocekivao nesto drugo od Tadiceve politike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije