Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisuju peticiju

Srbi u Kosovu traže poništavanje sporazuma Beograda i Prištine

kosovo (1)
Reuters/PIXSELL
12.07.2012.
u 11:26

Vladimir Rakić iz Društva srpsko-slovenske solidarnosti izjavio je da je njihov prvotni cilj da se svi postignuti sporazumi objasne građanima

U Kosovskoj Mitrovici danas će početi potpisivanje peticije kojom se traži poništavanje sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine u Bruxellesu, a inicijatori su Društvo srpsko-slovenske solidarnosti, pokret Otadžbina i udruga Stara Srbija, doznaje agencija Srna, a prenose srpski mediji. Traže poništenje dosadašnjih sporazuma jer se njima postupno gase sve srpske institucije na Kosovu.

Vladimir Rakić iz Društva srpsko-slovenske solidarnosti izjavio je da je njihov prvotni cilj da se svi postignuti sporazumi objasne građanima, kako bi se uvjerili kako je sve što se u posljednje vrijeme događa na Kosovu posljedica tih štetnih sporazuma, a predsjednik Stare Srbije Zlatibor Đorđević pozvao je novu vlast u Beogradu neka ne prihvati sporazume koji su, kako je ocijenio, štetni za Srbiju, posebice za Srbe i ostale nealbance na Kosovu, te upozorio kako će, ako sporazumi budu prihvaćeni, Srbija opet imati velik broj izbjeglica sa Kosova.

Potpisivanje peticije počelo je u 10 sati u Kosovskoj Mitrovici na Trgu braće Milić, a poslije i u ostalim dijelovima Kosova, a trajat će do kraja mjeseca, doznaje Srna.

Ključne riječi

Komentara 3

DZ
dzukaficuka
16:50 12.07.2012.

Kasno Marko na kosovo stize ili tako nekako slicno.

Avatar My Style
My Style
23:43 12.07.2012.

Ne znam detalje oko toga sta bi se tacno ugasilo ali nije bitna ta forma. Sever Kosova ce i dalje ostati srpski, tu Taci nikada nece imati iole uticaja, a nastace vec neke nove institucije sa drugacijim imenima !!

TV
tiha voda
12:27 13.07.2012.

Jadno je to ponašanje Srba i Srbije, prema vani imaju veliki gobec a kada zatreba velemajstori su u bježanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije