Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od specijalaca

Srbi na sjeveru Kosova postavili barikade od guma

Kosovo
DPA/PIXSELL
13.04.2013.
u 22:05

Pojačano dežurstvo uvedeno je na potencijalno rizičnim lokacijama i nastavit će se i narednih dana, a s obje strane magistralne ceste postavljene su barikade od guma, a dovezen je i konterjner.

Zbog intenzivne nazočnosti i kretanja kosovskih specijalnih postrojbe ROSU, predstavnici kriznih stožera četiri srpske općine na sjeveru Kosova odlučili su u Zvečanu i kod Rudara pojačati dežurstva građana i zaposlenih u radnim organizacijama i ono će trajati od 19 sati do 7 ujutro, javljaju mediji u Srbiji.

Pojačano dežurstvo uvedeno je na potencijalno rizičnim lokacijama i nastavit će se i narednih dana, a s obje strane magistralne ceste postavljene su barikade od guma, a dovezen je i kontejner. - Organizirat ćemo pojačano dežurstvo, bez barikada, koje će samo pratiti situaciju zbog svakodnevnog prelaska službi, kako kosovske policije i njihovih postrojbi za koje ne znamo tko su - kaže Miodrag Acić, zamjenik zapovjednika stožera ove općine.

On tvrdi kako se "mnogi građani sami javljaju i u dežurstva će biti uključene sve radne organizacije koje imaju slobodne ljude, kao i lokalna samouprava" te da će dežurstvo "biti pojačano, samo da bismo bili budni svih 24 sata".

Predsjednik općine Leposavić, Dragiša Vasić koji je i zapovjednik tamošnjeg Kriznog štaba, rekao je da je zadnjih dana primijećeno intenzivnije kretanje specijalnih postrojbi ROSU što izaziva dodatnu zabrinutost građana. Oni "vozilima patroliraju duž magistralnih cesta što Srbi vide kao provokaciju i mogućnost za ponovni upad te interventne postrojbe koja je silom u srpnju 2011. pokušala zauzeti sjever Kosova".

Vasić kaže kako ne dolazi u obzir integracije sjevera Kosova u politički i pravni sustav Kosova te procjenjuje kako bi pokušaj nasilne integracije mogao poprimiti "šire razmjere s nesagledivim posljedicama" i ukazao da "u tom slučaju nitko neće moći kontrolirati narod".

>>Dačić: Beograd će nastaviti pregovore s Prištinom i bez EU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije