Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prometnoj nesreći u Gotalovcu teško ozlijeđena braća, dječaci od 14 i 10 godina

Spuštajući se biciklom naletjeli na automobil

27.05.2009.
u 15:53

GOTALOVEC – Kristijan je stabilno, ali u umjetnoj komi u bolnici u Vinogradskoj. Mlađi je u bolnici na Rebru i još ne znam ništa, osim da je u teškom stanju. Danas ih idem posjetiti i doznati više, doktori su jako šturi u informacijama - kroz suze je govorila Ljubica Nuli iz Topličice, majka dvojice dječaka od 14 i 10 godina koji su zadobili teške ozljede u nesreći koja se u utorak uvečer dogodila u Gotalovcu kod Budinščine.

Oko 20 sati dječaci su se zajedno na jednom biciklu pony spuštali cestom nizbrdo po nepreglednom zavoju ulijevo pri čemu im je bicikl naglo skrenuo ulijevo i prešao u drugi kolnički trak namijenjen prometu vozila iz drugog smjera. U tom je trenutku naišao osobni automobil kojim je upravljao 52-godišnji T. C. U sudaru su dječaci pali s bicikla na kolnik, a prednje staklo automobila od siline udarca se razbilo.

- Ja nisam ništa od toga vidjela, nisu mi dopustili da idem tamo. Suprug i stariji sinovi otišli su na mjesto nesreće, muž je rekao da je bilo stravično, da je Kristijanu stradala glava. Prije događaja, kad je Kiki došao iz škole, molila sam ga da ne uzima bicikl, no za čas sinova više nije bilo. Kiki ima i epilepsiju, svakih nekoliko mjeseci ima napad, možda je i tada dobio pa se zato to dogodilo, tko zna. Kristijan je vozio bicikl, Željko se vozio otraga. Suprugu je bilo loše i on je u bolnici dobio injekciju za smirenje i infuziju. U strašnom smo šoku. Samo se mogu nadati najboljem, oba tako stradati odjednom... - plakala je Ljubica, teško nalazeći riječi od boli.

Jedan od susjeda koji su priskočili u pomoć, Mirko Zajec kazao je da je on pozvao policiju, hitnu, ambulantu u Konjščini.
- Dečki su udarili ravno u auto, vozač nije kriv, nisu bili pri svijesti, vidio sam kako leže u krvi. Prije nego što je došao doktor, jedan od njih je počeo hriptati, susjed ga je udario po leđima pa je ispljuno krv, možda bi se inače ugušio. Grozno je bilo, daj Bože da se izvuku i budu dobro - potreseno je pričao.

U bolnicama nismo uspjeli doznati ništa o stanju dječaka, jer ne smiju davati informacije, posebno ne o maloljetnim pacijentima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije