Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAN UGOVOR

Splitsko-dalmatinska županija učenicima s Banovine i ove godine organizira besplatno ljetovanje

U Sisku potpisan Sporazum o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
31.01.2023.
u 12:25

Splitsko-dalmatinska županija je inače, uz mnogu drugu pomoć, donirala i sredstva za izgradnju nove osnovne škole u Gori pokraj Petrinje

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja cijele Sisačko – moslavačke županije i ove će godine besplatno ljetovati, zahvaljujući dogovoru sa Splitsko – dalmatinskom županijom koja je i lani financirala trošak boravka učenika na području te županije, a sve kao pomoć potresom pogođenom području.

„Potrebno je, posebno najmlađima, pružiti ruku prijateljstva i dobrodošlice. Mene je lani iznenadio podatak da gotovo 50% djece nikada do tada nisu vidjeli more. To je bio okidač meni i suradnicima da i ove godine učinimo isto. Lani je s područja Sisačko-moslavačke županije u Splitu ljetovalo 633 učenika  četvrtih razreda, a i ove godine su sva djeca četvrtih razreda dobrodošla.“ – rekao je splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban nakon što je s domaćinom u Sisku, Ivanom Celjkom, potpisao sporazum o organizaciji ljetovanja.
  
„Nadam se da će učenici ovog područja imati prilike češće dolaziti u Splitsko-dalmatinsku županiju, da će upoznati kulturu i baštinu toga kraja, a kada Banovina zasja punim sjajem, nadam se da će i naša djeca dolaziti tu upoznati prekrasnu prirodu i učiti o baštini“, dodao je župan Boban.

„Pozvat ćemo sve škole da nam iskažu interes i dostave broj djece koja bi ove godine ljetovala u Splitu. Prošle su godine učenici zaista stekli uspomene za cijeli život, uživali u brojnim sadržajima koje im je pružio Split, ali i okolica. Usred sezone su uživali u kupanju na Bačvicama, posjetili su Poljud, Dioklecijanove podrume, posjetili su i Sinj. Siguran sam da će učenici i ovog ljeta imati lijepe uspomene.“, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma župan Ivan Celjak.

Splitsko-dalmatinska županija je inače, uz mnogu drugu pomoć, donirala i sredstva za izgradnju nove osnovne škole u Gori pokraj Petrinje. 

>> VIDEO Kupci Ikee požalili se na razlike u cijenama, dobili smo objašnjenje zašto dolazi do odstupanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije