Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužen je

Splitski policajac susjedu otkrio podatke o zlostavljanoj ženi. On ih je poslao nasilnom mužu

Djelatnik policije
Miranda Cikotic/PIXSELL
17.08.2023.
u 08:11

Na susjedov zahtjev policajac je provjerio podatke žene. Slikao je mobitelom zaslon računala i poslao susjedu. Ovaj je pak fotografiju sa službenim podacima proslijedio svom prijatelju, nasilnom bivšem mužu žene koja je provjeravana.

Splitski policajac optužen je jer je odao podatke iz službenog MUP-ova sustava prijatelju nasilnika koji je zlostavljao svoju suprugu. Ona je od zlostavljača pobjegla, no nakon što je dobio podatke o njoj iz policije, slao joj je prijeteće poruke pozivajući se na te službene informacije, doznaje N1.

Tužiteljstvo traži za njega uvjetnu kaznu – osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. To znači da neće morati u zatvor ako u dvije godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Splitski slučaj koji bi se sad trebao početi rasplitati na sudu, dogodio se, prema optužnici, u rujnu 2021. godine. Tada je optuženi policajac bio dežuran te je oko tri sata ujutro u Registru osoba i osobnih isprava Središnjeg informacijskog sustava MUP-a provjerio podatke za jednu ženu. U pitanju je bila upravo bivša supruga nasilnog muškarca.

VEZANI ČLANCI

Za njezine podatke kod policajca se raspitivao njegov susjed. Uvjeravao ga je da se radi njegovim osobnim ljubavnim problemima. Na susjedov zahtjev policajac je doista provjerio podatke ove žene. Slikao je mobitelom zaslon računala i poslao susjedu. Ovaj je pak fotografiju sa službenim podacima proslijedio svom prijatelju, nasilnom bivšem mužu žene koja je provjeravana.

“Suprug me tijekom braka zlostavljao i zato sam ga napustila. No u listopadu 2021. od jedne osobe dobila sam snimku policijskog ekrana sa svojim podacima iz evidencije MUP-a. Istovremeno mi je bivši muž poslao više poruka u kojima se pozivao na te podatke. Zaključila sam da ih je dobio od nekog policajca pa sam MUP-u uputila pritužbu”, svjedočila je tijekom istrage žena čiji su podaci zlouporabljeni, piše N1.

VIDEO Zločin u Gradačcu

Komentara 4

OP
Ocvali pupoljak
08:40 17.08.2023.

Kakva uvjetna kazna? Treba mu brisati mirovinski staž iz evidencije i poslati 10 hofina strogog zatvora, upozorenje svim ostalima u državnoj službi. Pa tko nakon ovoga više može vjerovati sustavu kojibte treba zaštititi a svi ga plačamo.

Avatar gusjenica
gusjenica
10:08 17.08.2023.

Ovo je dokaz tko je glavni problem u Hrvatskoj. Državno tužilaštvo sa svojom nerazumno blagom kaznom, koju traži i sudac koji će ju takvu prihvatiti. Policajac je zaslužio trenutnu suspenziju i na kraju otkaz. Gubitak pogodnosti za mirovinu i cca 2-3 mj. zatvora.

PV
prcko.vita
09:52 17.08.2023.

Tako je to kad policija zapošljava samo jako mlade ljude, kada bi i 50 godišnjaci mogli postati policajci bilo bi bolje jer imaju veće životno iskustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije