Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Split: Od petka 12 novih slučajeva zaraze svinjskom gripom

cjepivo
Reuters/PIXSELL
02.11.2009.
u 16:21

Ravnatelj KBC-a, Dujomir Marasović, potvrdio je kako tijelo Luke Matovca (61), prve žrtve svinjske gripe, ipak neće biti upućeno na obdukciju jer na to ne pristaje obitelj. Taj su dokument potpisali danas ujutro.

SPLIT - Od petka, kada je na području Splitsko-dalmatinske županije bilo 254 osobe zaražene virusom H1N1, Zavodu za javno zdravstvo potvrđeno je 12 novih slučajeva. Na Zaraznom odjelu KBC-a na liječenju je zadržano deset pacijenata od kojih je četvero novih. Od Nikole Bradarića, voditelja Zaraznog odjela, doznajemo kako su dva pacijenta primljena u težem stanju, s obostranom upalom pluća, no još nema potrebe da se nekoga prebaci na Jedinicu intenzivne njege.

- Kod jednog je pacijenta potvrđena zaraza virusom H1N1, dok za drugoga još ne znamo jer čekamo rezultate. U petak je na našem odjelu bilo 11 ljudi, a od njih smo već petero otpustili na kućnu njegu - kazao je Bradarić.

Ravnatelj KBC-a, Dujomir Marasović, potvrdio je kako tijelo Luke Matovca (61), prve žrtve svinjske gripe, ipak neće biti upućeno na obdukciju jer na to ne pristaje obitelj. Taj su dokument potpisali danas ujutro.

Nastava se u svim školama odvijala normalno pa tako i u privatnoj gimnaziji Kraljica Jelena u kojoj u četvrtak i petak nije bilo nastave zbog bolesti većine učenika i nekih profesora.

- Stanje se smirilo. Na nastavu je došlo 95 učenika, a i svi profesori su zdravi. Izgleda kako se kod većine učenika ipak radilo o nekakvoj virozi koja ima simptome slične svinjskog gripi. Kod samo jednog učenika potvrđeno je da se zarazio virusom H1N1, no on je ozdravio i već je u četvrtak bio spreman doći na nastavu - kazao je Ivan Plazibat, ravnatelj gimnazije Kraljica Jelena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije