Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U SPLITU

Desetljećima ilegalno trošili vodu, platit će samo mali dio duga?

voda
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
04.11.2017.
u 17:13

Splitski "Vodovod i kanalizacije" u splitskom kvartu Kamen otkrili su dvadesetak ilegalnih priključaka na vodu, a stanovnici ulice u kojima se priključci nalaze morat će platiti legalni priključak i deset do petnaest tisuća kuna za dosad ilegalno korištenu vodu.

U nedavnoj akciji djelatnici splitskog "Vodovoda i kanalizacije" u splitskom predjelu Kamen otkrili su više od dvadeset ilegalnih priključaka na vodu, piše Slobodna Dalmacija.

Svi priključci nalaze se u istoj ulici, a zahvaljujući njima stanovnici ovog kvarta već desetljećima troše vode na račun drugih.  Unatoč tome neki od njih plaćali su svoju potrošnju na račun "Vodovoda i kanalizacija" zvan "sedam petica" koji je služio naplati potrošnje onih koji nisu imali papirima potkrepljenje priključke.

Ovakvu ilegalnu potrošnju vode teško je i gotovo nemoguće naplatiti jer za to ne postoji uporište u zakonu. Može se naplatiti sve za prethodnih pet godina, a sve prije toga pada u zastaru. Ilegalnim potrošačima vode u "Vodovodu i kanalizaciji" izašli su u susret i račune za proteklih pet godina moći će platiti u mjesečnim ratama.

Gruba procjena je da ti računi iznose između deset i petnaest tisuća kuna i uz to moraju platiti i nove legalne priključke za vodu koji će ih koštati oko tri i pol tisuće kuna. 

Komentara 5

MA
malopivo
17:20 04.11.2017.

Vjerovatno ce sad vratiti novce onima koji su placali umjesto njih

PR
propalismoFranjoskroz
20:43 04.11.2017.

A kada bi tek dalmosima malo provjerili kako su na struju pospajani....

DB
db123
13:39 05.11.2017.

kako se ti gradani nisu pitali i nikome obratili gdje treba placati vodu nego pola stoljeca sutjeti i trositi vodu bez da bilo sta plati to su pravi domoljubi snadi se druze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije