Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluja nad Jadranom

Spektakularne fotografije i snimke: Munje pretvorile noć u dan!

munje, oblaci, oluja (1)
Foto: Crometeo tim
1/23
12.09.2013.
u 07:40

Nad Jadranom su sinoć "harali" superćelijski oblaci koji su osim kiše i pljuskova donijeli i spektakularan svjetlosni doživljaj.

Nad Jadranom su sinoć "harali" superćelijski oblaci koji su osim kiše i pljuskova donijeli i spektakularan svjetlosni doživljaj, piše Crometeo čiji su članovi snimili fantastične fotografije i snimke munja.

U nekim dijelovima Dalmacije "noć se pretvorila u dan", a najjači oblak nadvio se nad istočni dio Mosora i omiško područje. Bljeskanje iz naelektriziranog oblaka bilo je češće od jednom u sekundi.

Kišni rujan

Intenzivni atmosferski procesi u Dalmaciji bili su potaknuti dolaskom vrlo nestabilne zračne mase nad još uvijek topli Jadran čije su površinske temperature i do vrlo toplih 25 Celzijevih stupnjeva. U nekim dijelovima Dalmacije kiša do jučer nije pala više od dva mjeseca.

Srijeda je i u drugim dijelovima Hrvatske donijela obilne oborine, a u nekim dijelovima Kvarnera i Gorskog kotara količina oborina u rujnu već je premašila sto litara po četvornom metru. Prema podacima mreže Pljusak.com, od 1. do 12. rujna najviše kiše palo je u Kukuljanovu, 108 mm, a potom u Čavlima, 106 mm.

U nekim krajevima samo jučer palo je više od pola mjesečnog oborinskog prosjeka za rujan. Na meteorološkoj postaji Zadar Poluotok palo je 58 mm oborine. Slijede Rijeka Kampus sa 56, Cista Velika 55, Žrnovnica 53, Roč 51, Kukuljanovo 50, Livade, Njivice (Krk) i Krvavica 47.

>>Pula potopljena, pijavice harale Dubrovnikom i u Istri!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije