Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI U UKRAJINI

Specijalci i prosvjednici sukobili se u Kijevu

ukrajina
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/11
10.12.2013.
u 09:01

Specijalci su jučer uklonili barikade na manjim ulicama, rastavili šatore i udaljili prosvjednike od vladinih zgrada

Proeuropski prosvjednici u Ukrajini jutros su se sukobili sa specijalcima, javlja Reuters. Sukob je došao s istekom petodnevnog roka za napuštanje ulica koji je policija prosvjednicima dala prošli četvrtak.

Potpuno opremljeni specijalci i prosvjednici, liberali i nacionalisti kojima smeta što je predsjednik Viktor Janukovič napustio trgovinski dogovor s Europom u korist čvršćih veza s Rusijom, sukobili su se u Kijevu, na snijegom prekrivenim ulicama.

Washington Post prenosi da su specijalci jučer uklonili barikade na manjim ulicama, rastavili šatore i udaljili prosvjednike od vladinih zgrada. Jedna je policijska jedinica, navodi taj list, napala središte oporbene stranke Otadžbina bivše premijerke Julije Timošenko te im zaplijenila i razbila računala.

>> Janukovič pristao sjesti za stol s ukrajinskom oporbom

Komentara 2

AA
aabbcc
10:20 10.12.2013.

Ako se pravila nisu promijenila treba im reci da se u EU ulazi referendumom kao voljom Naroda.

CV
crna vrana
16:53 10.12.2013.

Ukrajinci su za EU , a proruski predsjednik Januković ih vodi ponovno u čvrsti bratski zagrljaj Moskve . Svaka sličnost s Hrvatskom nije isključena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije