Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarili drogu

Spasili ih iz mora, a onda našli neočekivani 'ulov': Mateo Stipinovich uhićen, za dvojicom se traga

Zapljena kokaina
Foto: Australska agencija za obalnu sigurnost
1/4
15.02.2023.
u 16:20

Trojica muškaraca su 1. veljače pronađena u blizini Eclipse Islanda, 17 km južno od Albanyja u Washingtonu. Plutali su na oceanu držeći se za prijenosni frižider. Policija kaže kako su tvrdili da su bili u ribolovu kada im se brod prevrnuo. Potom su vlasti otkrile 365 kg kokaina na najmanje dvije lokacije

Uhićen je jedan od trojice muškaraca koji su pod istragom zbog sumnje za krijumčarenje droge dva tjedna nakon što su spašeni na moru kada su tvrdili da im se brod prevrnuo. Kako javlja BCC, 36-godišnji muškarac trebao se pojaviti na sudu u četvrtak, rekla je policija.

Kako se sve odvijalo

Trojica muškaraca su 1. veljače pronađena u blizini Eclipse Islanda, 17 km južno od Albanyja u Washingtonu. Plutali su držeći se za prijenosni frižider. Policija kaže da su tvrdili da su bili u ribolovu kada im se brod prevrnuo. Potom su vlasti otkrile 365 kg kokaina na najmanje dvije lokacije. Policija je zatim krenula u potragu za istim muškarcima. Sumnjiči ih se za umiješanost u međunarodnu isporuku droge.

Uhićeni muškarac, Aristides Avlontis, suočava se s optužbom za uvoz komercijalne količine droge koja se kontrolira na granici, objavila je australska savezna policija. Policija još uvijek traga za Mateom Stipinovichem (49) i Karlom Whitburnom (45), od kojih je jedan registrirani vlasnik prevrnutog broda. Vjeruje se da su njih dvojica u Washingtonu.

Vlasti su isprva pohvalile trojac koji je spašen 17 km južno od Albanyja, izdavši priopćenje za javnost u kojem se kaže da je njihov slučaj "istaknuo važnost nošenja prsluka za spašavanje i lampe za hitne slučajeve".

No, policija je ubrzo pronašla nedosljednosti u priči trojca i kontaktirala australsku saveznu policiju. 

Šest dana nakon što su muškarci spašeni, na plaži zapadno od Albanyja pronađen je paket omotan crnom plastikom koji je sadržavao manje pakete kokaina. Sljedeći dan otkriven je prevrnuti kruzer s kabinom na kojem je bilo osam slično zamotanih paketa, od kojih je svaki sadržavao oko 40 kg kokaina. Policija vjeruje da je droga prikupljena iz oceana i prebačena na obalu u čamcu. 

Graeme Marshall, vršitelj dužnosti zapovjednika australske savezna policije rekao je da je zapljena droge zadala ‘značajan udarac kriminalnoj organizaciji koja posjeduje značajne resurse‘.

Video: Zastrašujuća snaga prirode: Nadzorna kamera snimila urušavanje zgrade

Ključne riječi

Komentara 2

SP
Stari panj
20:09 15.02.2023.

Hoće li se Grlić Radman zauzeti za ovog Matea?

HE
Herceg56
17:40 15.02.2023.

Peh ili srića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije