Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transplantacija

Spašen Bjelovarac: Vladin avion donio srce iz Njemačke

operacija
VL FOTO
06.08.2010.
u 18:23

Nakon što je prije mjesec i pol dana doživio infarkt Bjelovarac je stavljen na prioritetnu listu Eurotransplanta budući da mu je tada ugrađena mehanička pumpa koju pacijenti mogu imati najviše 60 dana.

Bjelovarcu (57) koji je na mehaničkoj pumpi brojao zadnje dane spašen je život nakon što mu je presađeno srce koje je prošle noći stiglo Vladinim avionom iz njemačkog Düsseldorfa, piše 24 sata.

U KBC-u Rebro operacija je počela oko 4 sata i trajala do 10.30 sati. Pacijent je sada na kardiokirurškoj intenzivnoj njezi i osjeća se dobro.

Nakon što je prije mjesec i pol dana doživio infarkt, Bjelovarac je stavljen na prioritetnu listu Eurotransplanta (europske organizacije za razmjenu organa) budući da mu je tada ugrađena mehanička pumpa koju pacijenti mogu imati najviše 60 dana.

 

Komentara 3

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:13 06.08.2010.

Ajde,neka je sa srećom.

AP
ApoloniDafne
20:57 06.08.2010.

Otvorimo šampanjac i nazdravimo našim doktorima! Pa neka i njih počnemo hvaliti! Živjeli Vi i Vaš pacijent i svi pacijenti!

OB
-obrisani-
23:20 06.08.2010.

Nepismenost na djelu. Po tko zna koji put. U naslovu teksta stoji \"Bjelovarac\", napisano s velikim \"B\". To bi trebao čovjek iz Bjelovara iako je i to pogrešno jer se ne kaže bjelovarac već bjelovarčanin. Dakle, nije mu prezime Bjelovarac da bi se pisalo velikim slovom. Kad ćete naučiti hrvatski jezik, neznalice? Ili je ova kategorija \"pismenosti\" poželjna kod vas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije