Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA HGSS-A NA BIOKOVU

Spašavanje na Biokovu, turist bio u japankama: 'Tako ja hodam po planinama u Ukrajini'

Spašavanje Biokovo
Foto: HGSS/Facebook
1/4
15.09.2023.
u 22:07

Spasitelji su odlučili pričekati zoru, a s vremenom je postalo jasno da helikopter neće moći pristupiti njihovoj lokaciji, pa su nastavili s klasičnom akcijom spašavanja koja je potrajala gotovo do 13 sati

HGSS je s Biokova danas spasio iscrpljenog, dehidriranog mladića iz Ukrajine u stanju šoka koji se na planinu zaputio u japankama. Nalazio se na izrazito nepristupačnoj lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca.

Pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica ispričao je za RTL Danas da je akcija spašavanja trajala 18 sati. "Sinoć smo dobili dojavu o mladiću koji se izgubio najprije na Biokovu, pa je prošao pored table upozorenja da se tu ne ide, pritom je još bio u japankama i završilo je kako je završilo" kazao je pročelnik.

Do unesrećenog je odmah krenulo 15 članova HGSS-a, a Ukrajinac je pronađen tek jutros iza četiri sata. Spasitelji su odlučili pričekati zoru, a s vremenom je postalo jasno da helikopter neće moći pristupiti njihovoj lokaciji, pa su nastavili s klasičnom akcijom spašavanja koja je potrajala gotovo do 13 sati.

Kukavica je komentirao kako je neobično što mladić nije svjestan težine svoje greške. "Rekao nam je da je šetao po planinama u Ukrajini u japankama" istaknuo je.

VIDEO Heroji velikog srca ponovno u akciji: HGSS spašava životinje iz poplavljenih domova

Ključne riječi

Komentara 6

PA
Paserdzan
11:56 16.09.2023.

Dezerter, izruciti ga odmah ukrajinskom ministarstvu obrane.

Avatar drug Joža M.
drug Joža M.
23:39 15.09.2023.

U Ukrajini rat a on na godišnjem odmoru na Biokovu s japankama. Ovo treba predložiti za Večernjakovu ružu.

IV
Ivo123
17:35 16.09.2023.

Treba ga vratiti u ukrajinu ejkej fortiseven i udri po rusima u japankama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije