Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor oko teritorija

Španjolska kraljica Sofija otkazala posjet Londonu zbog Gibraltara

\'Spain\'s King Juan Carlos (R) and Queen Sofia stand before a lunch hosted by the royal family with the outgoing Spanish cabinet, at the Royal Palace in Madrid December 13, 2011. REUTERS/Paul White/P
Reuters/Pixsell
17.05.2012.
u 07:44

Madrid i London u sporu su oko prava ribarenja u području Gibraltara koji je pod britanskim suverenitetom iako na njega pravo polaže i Španjolska

Španjolska kraljica Sofija otkazala je posjet Velikoj Britaniji gdje je trebala gostovati na obilježavanju dijamantnog jubileja kraljice Elizabete, prenosi BBC. Posjet je otkazan zbog spora Španjolske i Velike Britanije oko Gibraltara.

U priopćenju španjolske vlade navodi se kako bi bilo neprimjereno da španjolska kraljica bude na svečanom ručku koji će se održati u petak. Madrid i London u sporu su oko prava ribarenja u području Gibraltara koji je pod britanskim suverenitetom iako na njega pravo polaže i Španjolska. Gibraltar je pripao Velikoj Britaniji ugovorom iz Utrechta 1713. godine.

Španjolska je također uložila protest zbog posjeta princa Edwarda i njegove supruge koji bi se trebao održati u lipnju, a posjet Londonu u petak već je otkazao i španjolski kralj Juan Carlos koji se oporavlja od operacije kuka koji je ozlijedio loveći slonove u Bocvani.

Zanimljivo je i da je španjolska kraljevska obitelj odbila poziv na vjenčanje princa Charlesa i princeze Diane 1981. godine jer su imali u planu posjetiti Gibraltar tijekom medenog mjeseca.

Komentara 4

M1
Mozart 1000
08:05 17.05.2012.

Britanija ce biti zemlja proletera.

MI
Milkica
08:33 17.05.2012.

A da se Hrvati ne odazovu na neku terevenku u Sloveniji iz istog razloga, onda bi to bil škandal.

IV
ivicas
08:42 17.05.2012.

a nasi vladajuci kadar se ljubi i grli sa susjedima koji nam pod okupacijom drze ade gere itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije