Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Spalio drvenu kuću pa se sutradan raznio bombom

požar
VL
08.02.2010.
u 16:36

U naselju Grdun pokraj Ozlja, Željko Broz (42), ratni veteran, oduzeo si je život ručnom bombom nakon što je dan prije sam zapalio kuću.

Željko Broz (42) oduzeo si je život ručnom bombom nakon što je sam zapalio kuću u naselju Grdun pokraj Ozlja U staroj drvenoj kući živio je s majkom Katicom, koja je izašla iz unutrašnjosti prije nego je plamen zahvatio cijeli objekt.

Ovaj događaj potvrdila je i Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke, rekavši kako je tijelo pokojnika pronađeno u vinogradu nedaleko od kuće, dan nakon što je kuća potpuno izgorjela.

Kuća kao buktinja

Sve je počelo u subotu oko 21 sat, kad su susjedi vidjeli da je drvena kuća Željka Broza u plamenu.

- Svi iz sela krenuli smo prema kući, koja je već ličila na buktinju. Neki su pokušali ući unutra i vidjeti je li Željko tamo, no kad su otvorili vrata, iz unutrašnjosti je buknuo plavozeleni plamen. Majka Katica, srećom, na vrijeme je izašla van - ispričala nam je susjeda Ružica Pleskina.

Vatru su ugasili vatrogasci iz Ozlja i Karlovca, no od kuće je nakon njihovog odlaska ostalo tek nekoliko pougljenjenih greda koje su dijelile podrumski od stambenog dijela u prizemlju. Nakon što je tijelo Željka Broza policija pronašla nedaleko od kuće, svi susjedi su se u nevjerici pitali zašto je to učinio. Svi ga pamte kao vrijednog radnika koji je pohađao i višu školu želeći se usavršiti. Uvijek je bio je spreman pomoći susjedima, odlazio je na sportske događaje, posebno nogometne turnire, a nikad nije bio oženjen.

Ratni veteran

– Znam ga kao vrijednog i pametnog čovjeka koji je uvijek bio od riječi i na njega se moglo osloniti. Bio je duša od čovjeka, istinski dragovoljac Domovinskog rata koji svoje zasluge nikad nije isticao. Zaista ne znam što ga je navelo na ovaj čin - rekao je o pokojnom Brozu Željko Belanek iz susjednog Jaškova.

Komentara 6

Avatar punkufer
punkufer
17:33 08.02.2010.

On je samo jedna žrtva katastrofalnog odnosa ove države prema ljudima koji su je stvorili. Žalosno.

SJ
Sjeverac
17:42 08.02.2010.

Sramota za hrvatsku drzavu! Sramota za Hrvatsko drustvo! Svi su zakazali! Tajkuni vracajte sirotinjsko prije nego se ovaj pokradeni narog digne! Inace nece vam bit mjesta nigdje na ovoj kugli zemaljskoj!

MP
mparac3
18:05 08.02.2010.

Da je barem promjenio to zlocinacko prezime (kojeg je masovni ubojica, ljudski satrap i bandit TITO tesko ukaljao), zivot bi mu bio vedriji, i nikada nebi poludio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije