Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgroženi tamerlanom

Šokirana obitelj djevojke koja je zbog bombaša prešla na islam

tamerlan
Reuters/Pixsell
20.04.2013.
u 22:20

Susjedi Russellovih u North Kingstownu ispričali su kako je Katherine prešla na islam nedavno nakon što je počela studirati na sveučilištu Suffolk. Dodali su kako su vikendima znali viđati Catherine, Tamerlana i njihovo dijete u šetnji.

Naša srca su zgrožena onim što je učinio. Ne razumijemo kako se ova tragedija dogodila. Shvaćamo da nikad nismo stvarno upoznali Tamerlana Carnajeva. Izjavila je obitelj Katherine Russell (24), Amerikanke koja je prešla na islam i udala se za bostonskog bombaša Tamerlana Carnajeva (26) koji je poginuo u policijskoj potjeri, a s kojim ima trogodišnju kćer Zaharu.

Susjedi Russellovih u North Kingstownu ispričali su kako je Katherine prešla na islam nedavno nakon što je počela studirati na sveučilištu Suffolk. Dodali su kako su vikendima znali viđati Catherine, Tamerlana i njihovo dijete u šetnji.

- Prije tri ili četiri godine otišla je na fakultet, i vidjela sam je tek godinu dana kasnije, obučenu u muslimansku nošnju. Kosa joj je bila pokrivena maramom, a na sebi je imala široku i dugačku haljinu - rekla je jedna susjeda i dodala:

- Otac joj je liječnik, a majka medicinska sestra. Ima dvije mlađe sestre. Prije nego što je otišla na fakultet, oblačila se "normalno", nosila je majice, traperice... Ali, kad se vratila s fakulteta, došla je prekrivena bijelom maramom.

Inače, susjedi su kazala i da su, kad su se ujutro probudili, ugledali agente FBI-ja i policiju kako opsjedaju njezinu kuću. U jednom trenutku, stigla je i Katherine, čije se lice nije vidjelo od zatamnjenih stakala policijskog džipa kojim je dovezena u garažu kuće.

>>'Nemam nijednog američkog prijatelja, ne razumijem ih'

>>Sve o bombaškom napadu u Bostonu čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije