Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOHR:
Povratak na članak

'Najmanje 28 civila poginulo u bombardiranju pobunjeničkog uporišta blizu Damaska'

Na fotografijama koje je skupina aktivista u Dumi objavila na Facebooku vidi se velik broj teško ranjene djece

Komentari 36

HH
Horvat_H
18:54 13.12.2015.

ruska preciznost

VL
Avatar lvan12
lvan12
18:52 13.12.2015.

Cim je vijest objavio famozni sirijski observatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londinu... Jasno je da se nemora dalje citati ta vijest jer se zna da nece biti objektivna sa ciljem istinitog izvjestavanja...

VL
AB
Abcd..
19:09 13.12.2015.

"Sirijski observatorij za ljudska prava". Do ovdje svaki iole inteligentan covjek procitao. Nakon toga nitko.

VL
DU
Deleted user
19:19 13.12.2015.

Jer to ona ''oporba'' koja je do prije neke godine pucala i ubijala po Izraelu i Libanonu?

VL
DU
Deleted user
18:35 13.12.2015.

Nisam ni sumnjao da su civili, samo za vašu informaciju prije neki dan na youtube je bio jedan uradak gdje su ista ta njihova djeca kao ''kuriri i bombaši'' u nekakvim odorama kao ninđe prikazivali svoje borilačke vještine,spretnost gađanja i baratanje noževima po vratu njihovih sugrađana.

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:11 13.12.2015.

Tzv. Sirijski opservatorij za ljudska prava je bolji od Hubble teleskopa jer "vidi" sto se dogadja u Siriji iz Velike Britanije iz Coventry-a gdje se nalazi i ima jednog clana : Rami Abdularahman. Jedino mu je "promaklo" nekih 18500 kamiona cisterni koji svakodnevno prelaze Tursku granicu nakrcani naftom. Sto se moze , ne moze jadan covjek sve "vidjeti".

VL
JO
jorgen
19:12 13.12.2015.

"Sirijski opservatorij za ljudska prava" - sa sjedištem u Londonu i Rahmanom kao plaćenikom interesnih skupina, pružaju zaštitu islamističkim skupinama kroz medijske napise kako bi se prikazali u boljem svjetlu. I zašto hrvatski novinari sudjeluju u tome ?

VL
DE
dejan94
22:39 13.12.2015.

Neki ljudi su toliko nepismeni i ne vie da pise da je Sirijska vojska gadjala a ne Ruska.A drugo stvar je to sto u svakom ratu ima civilnih zrtava.Mene zanima jel ima negdje podatak koliko je Nato civila pobio u Iraku,Afganistanu,Libiji i Siriji u zadnjih 15-20 godina?

VL
Avatar mason
mason
19:02 13.12.2015.

Sta je to cudo Rusi su gadali Siriju a rakete pale u Iran,jednog dana ce mozda pogoditi Kinu ili Australiju.Hehe lada moskvic.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
23:03 13.12.2015.

Kao to da škole rade na prvoj crti. Ovo su preoblikovane "vijesti" za javno mjenje. Mi smo imali rat i možda znamo razlikovat? Škole, vrtići, st.domovi su u ratnoj zoni vojarne,zapovjedništva,bolnice

VL
DU
Deleted user
18:47 13.12.2015.

izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava ....ahaaaa jesu to ovi.... "The United Kingdom-based Syrian Observatory for Human Rights is run out of a two-bedroom terraced home in Coventry by one person, Rami Abdulrahman, a Syrian Sunni Muslim who alsoo runs a clothes shop. Abdulrahman an arch opponent of President Assad hasn't been in Syria since 2000.

VL
DM
dr_max
05:33 14.12.2015.

Civile??? Civili su u Njemačkoj, ili nam se to barem tako servira, ono tamo su vehabije, teroristi, to treba sve eliminirati.

VL
DA
damocles
02:00 14.12.2015.

sluzbena vlada demokratski od naroda izabrano se ne rusi silom jer dolazi do rata. tako je oduvijek bilo.

VL
DM
dr_max
05:34 14.12.2015.

Rami Adel Rahman je dezinformacija iz Britanije, u siriji je bio prije 15 godina, a informacije dobiva od isisa

VL
DU
Deleted user
02:31 14.12.2015.

Ovaj "Sirijski opservatorij..." (zapravo jedan tip u Coventriju sa faksom, telefonom, kompjuterom i postanskim pretincem) je vec vise puta uhvacen in-flagrante u sirenju laznih vijesti i dezimformacija, ali opet ga glasila uzimaju za suho zlato i drze ga se kao pijanci plota (ne samo nasa glasila nego diljem svjeta). Npr. da ja sad osnujem "Hrvatski opservatorij za ljudska prava" sa sjedistem u Singapuru i da objavim vijest da su Ameri bombardirali bolnicu Rebro u Zagrebu i da ima 100 mrtvih - da li bi to 10 minuta kasnije objavljivila sva moguca glasila - od AFPa do Corriere della Sera do Daily Telegrapha do Vecernjeg? Ili bi vijest pokusali provjeriti sa nezavisnih izvora? Ako ne bi - zasto ne? Odgovor je vrlo jednostavan - taj "opservatorij" je sredstvo pomocu kojega zapadne obavjestajne agencije plasiraju anti-Rusku propagandu u medijima... Ovo je "novinarstvo" bez ikakve etike i skrupula.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:24 14.12.2015.

iz londona su oduvijek dolazile istinite vijesti. eto, tamo neki bradonja kojeg plaća engleska i saudijska arabija, zna što se događa u siriji. što znamo o ovoj slici? jel to možda iz gaze, ili ipak nekog sirijskog grada, tko zna zna kada snimano, i od koga razoreno? neka ovaj opservatorij iz londona nam malo počne prenositi vijesti iz jemena, kojega saudijska arabija nekažnjeno razara. eto, pogodili bolnicu, prošli tjedan školu, i to namjerno. nema tog zapadnog medija koji se usudi kritizirati saudijce. ali zato ih hvale nedavnom izborima, nekoliko žena je izabrano u lokalne mjesne odbore. velika stvar, samo dalje. umjesto da im zatvore vrata, oni im otvaraju i prozore i mašu. ali neka, i to će doći na naplatu. do 2030 godine saudijci trebaju otvoriti 6,5 mil. novih radnih mjesta, a država više neće imati para za plaćanje svega i svačega, od vode, hrane, struje, stanova, svojim bijednim građanima. što onda? eto vam kuvajt, da nije s amerikancima razorio irak, i uzeo im nafta polja uz granicu sa kuvajtom, danas bi bili u problemima. ali eto, i njih uskoro čekaju problemi. arapi su super, sve dok im ugađaš. al znaju kraljevi iz zaljeva što ih čeka, kad ostanu bez keša za plaćanje svega što arap poželi. i ne vidim stvarno razloga da se ovi pamfleti iz londona uopće objavljuju u našim medijima.

VL
MA
medjimurec_at
07:49 14.12.2015.

Isilovo uporiste je bombardirano i ima civilnih zrtava . Sta bi im trebali radit , slat im cvijece il zamolit da se maknu zene i djeca sa linije fronta ?

VL
ZE
zeljkof
20:53 13.12.2015.

valjda se kaze najmanje 28 civila. ovako ispade da je trebalo I vise. .. novinari novinari

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.