Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukla koalicija u Vukovaru

SNS podnio kaznenu prijavu protiv SDSS-a

Vojislav Stanimirović
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
17.10.2014.
u 14:38

Pojašnjavajući ovaj potez Kojić je rekao da je razlog tome što je netko iz SDSS-a, pri tome spominjući Milakovića, izmijenio izvorni tekst koalicijskog Sporazuma, potpisanoga 28. svibnja ove godine, a čiji originali postoje i u sudu i kod njih.

Predsjednik vukovarske podružnice Srpske narodne stranke (SNS) Zoran Kojić i gradski vijećnik iste stranke Nebojša Bajić podnijeli su danas u Državno odvjetništvo kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića, predsjednika vukovarskog SDSS-a i dogradonačelnika Srđana Milakovića i SDSS-a kao političke stranke.

Pojašnjavajući ovaj potez Kojić je rekao da je razlog tome što je netko iz SDSS-a, pri tome spominjući Milakovića, izmijenio izvorni tekst koalicijskog Sporazuma, potpisanoga 28. svibnja ove godine, a čiji originali postoje i u sudu i kod njih.

– Radi se o sredstvima namijenjenim za redovito poslovanje političkih stranaka, a koji se isplaćuju u iznosu od 1000 kuna po vijećničkom mandatu. Prema tom sporazumu SNS-u se trebalo isplaćivati po tisuću kuna mjesečno. Da je počinjeno kazneno djelo saznali smo sasvim slučajno kada nas je kontaktirala pročelnica iz grada tražeći našu suglasnost da se tih smiješnih tisuću kuna isplaćuje zapravo SDSS-u kako stoji u sporazumu koji je njima dostavljen. Odmah smo znali da nešto nije u redu jer tako članak 7. Sporazuma ne glasi, rekao je Kojić.

Prema originalnom tekstu sporazuma u članku 7. navodi se da postoji suglasnost da sredstva za redovito financiranje političkih stranaka iz proračuna Grada Vukovara propadaju potpisnici Sporazuma iz koje j vijećnik koji je osvojio izvorni mandat. U izmijenjenom članku 7., koji je proslijeđen u gradsku upravu Vukovara, stoji da sredstva za redovito financiranje političkih stranaka iz proračuna Grada Vukovara pripadaju SDSS-u i da će se uplaćivati na račun za redovito poslovanje SDSS-a. Navodi se i račun SDSS-a. Bajić ističe da je ugovor koji je dostavljen u gradsku upravu falsifikat i primjer najgrubljeg kršenja zakona te da očekuje od pravosudnih tijela da donesu konačnu presudu. Podnošenje kaznene prijave zapravo predstavlja i kraj koalicije srpskih stranaka u Vukovaru koje su po prvi put na nekim izborima izašle sa zajedničkom listom. Koalicija stranaka SDSS-SNS-NSS osvojila je lipanjskim prijevremenim izborima pet vijećničkih mandata od kojih je SDSS ima četiri vijećnika, a SNS jednoga.

>> Prekinuta sjednica Gradskog vijeća: SDP i SDSS napustili vijećnicu

Komentara 4

LU
lukabulic
14:58 17.10.2014.

što ovaj silovatelj hoće čeka i tebe istraga-

Avatar una12
una12
14:59 17.10.2014.

Srbi i njihova sloga :)

NI
ninja72
15:09 17.10.2014.

Koji ponos za nas Hrvate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije