Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisnula kriza

Sniženja oblače Virovitičane

'podravina i bilogora, virovitica, 08.03.2010. u trgovinama obucom u virovitici isticu kako se kupuje uglavnom na snizenjima, kada cijela obitelj cipele, sportsku odjecu i papuce uzima karticom na nek
Foto: 'Marija Lovrenc/VLM'
1/3
08.03.2010.
u 16:10

Majice za 30 kuna, traperice za 100 kuna, veste za 130 kuna - tko ima vremena za obilazak dućana, može dobro proći

Kriza je, ali ne tolika da si svaki mjesec Virovitičani ne priušte barem jedan novi odjevni predmet, osobito kad je u većini trgovina ovih dana sniženje od 30 do 70 posto na pojedine artikle.

Isplati se

Neki kupuju isključivo gotovinom, kažu prodavači, ne pitajući za iznos, dok se drugi isključivo odlučuju kupovati na maksimalnih šest rata, jer im je i tristotinjak kuna za, primjerice, hlače i majicu, previše za dati odjednom. Ipak, svima je zajedničko to što čekaju sniženja. A što ona u Virovitici nude, provjerili smo na terenu.

- Ne volim odjeću s poznatim modnim markama, nije mi to važno, više gledam kako mi što stoji i kako će mi suprug i djeca u toj odjeći izgledati. A kupujemo uglavnom na sniženjima jer se to najviše isplati - kazala je Zrinka Žiga, koju smo zatekli kako u trgovini s prihvatljivim cijenama probire majice, hlače, jakne...

- Za šest stotina kuna kupila sam sinu i kćeri po pet-šest stvari, što je i više nego povoljno. Vidi se da je trgovinama stalo do kupaca, kao da se natječu koja će imati veće sniženje i ponuditi više odjeće i obuće - zaključuje naša sugovornica.

Priznaju to u gradskim trgovinama, kojima su izlozi ispunjeni reklamama i postocima sniženja.

Pojedini trgovci uveli su rasprodaje i do 50 posto, neki su uveli noćne kupnje, a pojedini nude zimsku kolekciju obuće do 130 kuna po paru. Tko misli unaprijed, dobro će proći.

Veste za oko 140 kuna, majice već od 30 kuna, pa i traperice za stotinu kuna mogu se naći ne samo u trgovinama kineskom robom, što je uobičajeno, nego i u trgovinama poznatih modnih marki.

Vlasnica jedne takve trgovine Natalija Prekratić ističe kako kupci znaju prepoznati kvalitetu, pa se uvijek vraćaju, čak i u vrijeme krize, kada plaćaju isključivo gotovinom, jer tako dobivaju dodatni popust od 20 posto na pojedine artikle.

Gotovinom plaćaju i ljubitelji parfema i kozmetike u virovitičkim trgovinama tim proizvodima, gdje su prošli mjesec, kažu prodavači, planuli parfemi po dvjestotinjak kuna, a i sada traju akcije u kojima kupci za jedan proizvod za njegu, osobnu higijenu i kućne potrepštine na akciji dobiju i jedan besplatno, što se pokazalo punim pogotkom.

Samo na rate

U drugim trgovinama pak ističu da im je teže nego ikad i da građani kupuju uglavnom samo ono što moraju.

U jednoj trgovini odjećom snizili su cijene i za sedamdeset posto, samo da im ne propadne ovogodišnja kolekcija, ali kupaca nema. A u trgovini cipelama u blizini gradske tržnice ističu da se gleda isključivo ono što je jeftinije te da najčešće dolaze obitelji koje za petstotinjak kuna kupuju sportsku odjeću djeci za školu, papuče i novi par cipela - na koje više ne mogu čekati - i to isključivo na rate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije