Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Sniženja, akcije i rasprodaje po novim pravilima!

naslovnica
03.01.2015.
u 00:02

Sezonska sniženja tolerirat će se, naime, najviše tri puta godišnje – do 60 dana

Marketinški trikovi u izlozima trgovaca o sniženjima i do 70%, dok se u dućanu takva roba ne može naći ni povećalom, od početka su godine, barem zakonski, prošlost. Iako su još "stidljiva", sniženja su, naime, već uvelike počela.

No, zavaravajućoj poslovnoj praksi nekih trgovaca, koji su potkraj godine dizali cijene da bi ih već za koji dan naglo "snizili", doskočio je Zakon o zaštiti potrošača s predviđenim kaznama i do 100.000 kuna, kojim se od 1. siječnja jasno reguliraju prava i obveze potrošača i trgovaca tijekom akcijskih prodaja, sniženja i rasprodaja.

Prvi bi trebali biti zadovoljniji, a drugi konkurentniji, tvrde u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Sezonska sniženja tolerirat će se, naime, najviše tri puta godišnje – do 60 dana – a počinjat će u razdoblju između 27. prosinca i 10. siječnja, 1. i 15. travnja te 10. i 25. kolovoza.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 5

TH
than
09:15 03.01.2015.

Kod nas je vecina snizenje tipa. Dignem cijenu prije snizenja za 25%, spustim za 25% na snizenju i to je snizenje. To sto je kostala isto prije i nakon to jedino znaju oni koji su pratili kretanje cijene te robe u toj trgovini. U biti radi se o varanju.

GR
građevinac
23:48 03.01.2015.

dajte ljudi smirite se malo, radim u trgovini i znam sta znaci snizenje i podizanje cijena prije snizenja, cijene se podižu, barem u našem slučaju zato da nebi za svaki proizvod morali racunati dali je snizenje npr 33% ili 27% nego se cijena prije snizenja podigne ili spusti kako bi zaokruzili sve na 30% i kako bi imali okrugle cijene... jer kada imate u trgovini nekoliko stotina artikala na snizenju nije bas jednostavno na svaki od njih pisati koliko je snizenje koje se ostvaruje na blagajni... znam da ima onih koji muljaju sa time i zavaravaju ljude ali ipak morate shvatiti da ima i onih kojima to nje cilj

FA
fakin2012
08:24 03.01.2015.

i tako sad ne mogu dati sniženje za katolički Božić već samo za pravoslavni, ne mogu vjerovati da zakon propisuje kada smiješ dati sniženje, akcije i rasprodaje!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije