Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvo iznenađenje

Snijeg pada u planinamaNjemačke, Italije i Slovenije, Alta Badia pod 30 cm bijelog pokrivača

Snijeg u Njemačkoj
Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
1/10
26.08.2018.
u 11:28

Jutros su nas posebno oduševile fotografije iz talijanskog skijališta Alta Badia gdje je palo 30-ak centimetara svježeg, mokrog snijega.

Sukladno najavama, jaka fronta sa sjeverozapada kontinenta alpskom području donijela je nagli skok iz ljeta u zimu, prenosi Istramet

Jutros su nas posebno oduševile fotografije iz talijanskog skijališta Alta Badia gdje je palo 30-ak centimetara svježeg, mokrog snijega. Skijalište se nalazi u Dolomitima, a nadmorska visina kreće se od 1324 do 2250 metara.

Snijeg pada i na slovenskoj Kredarici. Prema podacima ARSO-a, na Kredarici je u 9 sati sniježilo uz -3 °C, dok je ranije tijekom jutra izmjereno 3 cm pokrivača. U posljednjih 12 sati palo je 63 mm oborina, glavnina prije zahladnjenja u obliku kiše.

Kao zanimljivost možemo spomenuti kako je početkom tjedna na 2541 metara visokoj Kredarici izmjereno 14,5 °C, a posljednja negativna temperatura zraka zabilježena je 28.06. kada je izmjereno -0,3 °C. 

U Njemačkoj je snijeg pao na najvišem vrhu Njemačke Zugspitzeu koji se nalazi na 2962 m nadmorske visine. Iako je kalendarski zima poprilično daleko, stanovništvo ovih visokih predjela je puno ranije od planiranog bilo primorano uzeti lopate u ruke i očistiti nakupljeni snijeg.

Ključne riječi

Komentara 18

LI
liskovaca
12:06 26.08.2018.

Tu na Hvaru 30 u hladu....sva sreća da ne pada snijeg....ko bi ga čistio po ovoj vrućini.....

PA
PainKiller
11:47 26.08.2018.

Sada će pritagonisti največe svijetske industruje opet početi s pričama o globalnom zatopljenju.

VI
Vito
16:29 26.08.2018.

Snijeg pada u planinamaNjemačke, Italije i Slovenije, Alta Badia pod 30 cm bijelog pokrivača ::: Fantastično __ Zašto??? __ Zato što je tih 30 cm snijega materijal koja nam osigurava vodu u rijekama koje izviru u alpama, a među kojima je i rijeka Sava. __ Zar mislite da će rijeka Sava vječno imati dovoljno vode za naselja i gardove uz njezino korito??? __ Što je manje kiše i snijega to su izvori slabiji i svaka padalina bilo kojeg agregatnog stanja H2O je pozitivna, ma koliko štete nanijela ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije