Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alen Gospočić

Snijeg neće utjecati 
na izbore – ulice će biti očišćene

01.10.2010., Zagreb - Alen Gospocic, novi direktor Zagrebackih cesta, podruznice Zagrebackog holdinga.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
27.12.2014.
u 23:15

Voditelj Zagrebačkih cesta o pripremama za prvo čišćenje snijega koji se najavljuje baš na izborni dan

Za dan izbora najavljen je snijeg. Hoće li zagrebačke ulice biti prohodne?

Mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe da građani, oni koji će izaći na izbore, neometano stignu do birališta bez obzira na količinu snijega koja napada. Zimska služba, svih 227 ekipa, u punoj je pripravnosti, strojevi su spremni i ovaj snijeg neće poremetiti ništa.

Prihvaćen je pravilnik po kojem ceste nije potrebno čistiti sve do 15 centimetara snijega. Hoće li tako biti u Zagrebu?

Pravilnik nije obvezujući i u Zagrebačkim cestama nećemo ga se pridržavati. On je, naime, više primjenjiv u ruralnim područjima, a mi imamo specifičnu odgovornost. Mi ćemo izaći na prve najave, zato smo i u pripravnosti u noći od subote na nedjelju.

Koliko je soli osigurano?

Diljem grada u naših 14 baza raspoređeno je 13 tisuća tona soli kako bi naše ekipe mogle što prije reagirati. Snijeg koji napada za vikend mora biti očišćen s ulica do ponedjeljka ujutro budući da je najavljen drastičan pad temperatura. To je naš najvažniji posao. Građani će i početkom tjedna imati čiste ulice.

>> Za vikend jako nevrijeme: Olujni vjetar i snijeg do pola metra visine

Komentara 4

KD
kresimir.duvnjak
10:35 28.12.2014.

zato kod mene u ulici nije prošla ralica niti jednom

IC
ivek.cro
11:26 28.12.2014.

Kod nas u Kölnu pal snjeg nisu ni jednu ulicu jucer ocistili tako i glavni prilaz autoceste do Aerodroma nije bio uopce ociscen.Hum da barem imamo takvu ekipu ko Zagreb !

DU
Deleted user
05:06 28.12.2014.

Koji izbori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije