Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio MUP

FOTO Snažno nevrijeme diljem Hrvatske, u Cerniku poginula jedna osoba

Katastrofalne posljedice razornog nevremena u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/8
19.07.2023.
u 20:58

Prema informacijama hitne medicinske pomoći, uslijed pada stabla na vozilo, u općini Cernik smrtno je stradala jedna osoba.

Olujni vjetar i jaka kiša pogodili su u srijedu Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku i Brodsko-posavsku županiju, uzrokujući rušenje drveća, oštećenja na objektima i prekide u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme koje je pogodilo Brodsko-posavsku županiju odnijelo je život jedne osobe na području općine Cernik - 40-godišnjaka u automobilu na koji je palo stablo, potvrdila je za Hinu glasnogovornica policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić. Ovo je treća žrtava nevremena u Hrvatskoj, uz 50-godišnjaka i 48-godišnjaka koji su poginuli u Zagrebu

U cijeloj Brodsko-posavskoj županiji građani ubrzano pokušavaju sanirati štete na krovištima obiteljskih kuća i gospodarskih objekata koji su stradali u naletima olujnog nevremena, a u tijeku je i sjednica županijskog stožera civilne zaštite te se prikupljaju podaci o trenutnoj situaciji. U Starim Perkovcima u općini Vrpolje od udara groma zapalilo se sijeno na jednom obiteljskom gospodarstvu. Na širem području Slavonskog Broda djelomično je normalizirana opskrba električnom energijom, Hitne službe i dalje su na terenu.

Olujni vjetar i jaka kiša zahvatili su područje Krapinsko-zagorske županije, uzrokujući ozbiljne probleme. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više od 300 poziva zbog srušenog drveća na prometnicama i javnim površinama.

GALERIJA Snažno nevrijeme poharalo Slavonski Brod

Katastrofalne posljedice razornog nevremena u Slavonskom Brodu
1/14

Vjetar je također oštetio krovove više stambenih objekata, dok je opskrba električnom energijom prekinuta na nekoliko područja, uključujući Kraljevec na Sutli, Hum na Sutli, dijelove Zlatara, Konjščine, Stubičkih Toplica i Donje Stubice. Prema izvješću, ekipe HEP-a hitno interveniraju kako bi otklonili kvarove, a na terenu su i vatrogasne postrojbe koje obavljaju tehničke intervencije i otklanjaju nastalu štetu.

VEZANI ČLANCI

Grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom i kišom zahvatilo je i područje Varaždinske županije, a prijavljeno je padanje grana i stabala na prometnicama, od čega i na autocesti A4 prema smjeru Zagreba. U Novom Marofu i Trnovcu Bartolovečkom pali su kablovi s vodova električne energije, a zasad nisu zaprimljene dojave o štetama na imovini građana ili poljoprivrednim kulturama. Javna vatrogasna postrojba je odgovorila na osam intervencija, uglavnom zbog uklanjanja stabala i grana.

U Međimurskoj županiji, Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je više desetaka poziva građana zbog granja na cestama, ali trenutno nema dojava o većim štetama ili problemima uzrokovanim nevremenom.

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je u srijedu navečer Vukovarsko-srijemsku županiju prouzročivši materijalnu štetu na stambenim objektima te poteškoće u prometu.

GALERIJA Policija otkrila detalje: Poginuli pješak i vozač. Zbog pada krana teško ozlijeđen 36-godišnjak

Katastrofalne posljedice razornog nevremena u Slavonskom Brodu
1/24

S pojedinih stambenih objekata i obiteljskih kuća jaki vjetar nosio je krovove i crijep, a problema je bilo i u prometu uslijed drveća i grana koje je uslijed nevremena palo na prometnice.

Po informacijama iz PU vukovarsko-srijemske u vrijeme nevremena dogodile su se dvije prometne nesreće na državnoj cesti D55 Vinkovci-Županja u kojoj su dvije osobe ozlijeđene te im je ukazana pomoć.

Dijelom prometnica uslijed pada drveća ili grana otežano se prometuje, a na terenu se nalaze dežurne službe koje rade na sanaciji stradalih područja.

VIDEO Jak vjetar rušio grane u Zagrebu

Olujno nevrijeme zahvatilo i Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju

Olujno nevrijeme zahvatilo je oko 18 sati područje Brodsko-posavske  i Požeško-slavonske županije prouzročivši štete na gospodarskim i stambenim objektima te nestanak električne energije, a prema prvim informacijama žrtava nije bilo. Nakon prvih jačih udara vjetra na širem području Slavonskog Broda nestalo je električne energije, a pod udarima orkanskog vjetra letjeli su krovovi sa stambenih i gospodarskih objekata.

Građani su odmah po prestanku nevremena izašli i započeli sanaciju šteta, prvenstveno na stambenim objektima. 

VIDEO Oluja otrgla krov sa zgrade i bacila ga na cestu u Španskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije