Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nek Nominations

Smrtonosna igra koja je putem interneta zavladala među mladima

Opasna igra koja je zavladala među mladima
Foto: Youtube
1/2
10.02.2014.
u 09:01

Zasad je poznato nekoliko smrtnih slučajeva mladih koji su sudjelovali u igri. Roditelji i udruge upozoravaju na opasan trend.

Među mladima se pojavila nova opasna igra koja je već uzela nekoliko života. Zahvaljujući društvenim mrežama, igra se svijetom proširila velikom brzinom, a uglavnom su se koristili hashtagovi #NekNominate ili #NekNominations

Mladi se međusobno natječu u izazovima, a riječ je o tome da kandidati moraju snimiti video u kojem piju alkohol u nekim bizarnim ili opasnim uvjetima. Svaki video mora "podizati letvicu" kako bi ga idući kandidati teže mogli nadmašiti, piše Business Insider

Ova opasna igra oduzela je život 22-godišnjem DJ-u koji je pronađen mrtav u svojoj kući u Dublinu, noć nakon što se uključio u sudjelovanje u igri. Još jedna žrtva Nek Nominationsa 19-godišnji je Irac Jonny Byrne koji je život izgubio dok je izvodio svoj izazov – popio je tri različita pića i zatim skočio u rijeku. Jonny se utopio, a njegovo tijelo pronađeno je idućeg dana. 

Njegov otac sada ima misiju upozoriti druge kako se ne bi dogodilo još tragedija. Ipak, većina mladih u ovoj igri samo snima kako pije neki alkohol, primjerice samo u donjem rublju u trgovini (snimka u prilogu), ali i tijekom skijanja, pijenja naglavačke i slično. 

Cijela situacija još je gora kada se ispod takvih snimki vide komentari ostalih koji su oduševljeni tim postupcima te ih potiču na daljnje akcije. 

Udruge upozoravaju na ovaj trend u strahu od nekog idućeg, ekstremnog načina pijenja alkohola koji može kobno završiti. Naveli su primjer muškarca koji je popio koktel jabukovače, jaja, tekućine iz baterija i tri zlatne ribice.

Komentara 17

DE
dejo60
09:45 10.02.2014.

Prirodna selekcija na djelu

MT
marina.tot.djuricic
10:55 10.02.2014.

Joj i mi smo svi bili mladi, ali neki od nas su znali razlikovat zabavljanje od debilizma, tako da ako netko želi biti glup, nemreš ga spriječiti u tome. U svakoj generaciji ima onih koji to ne razlikuju, nije to niš novo... Ako se netko želi skratit za glavu pijući pivo dok naglavačke ide niz crveni spust, ha, tko sam ja da mu sudim i uskračujem pravo da si slomi vrat i spasi ovaj svijet od slijedeće glupe ideje... :D

Avatar gladnijura
gladnijura
10:44 10.02.2014.

Koja šteta za čovječanstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije