Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za i protiv
Povratak na članak

Smiju li psi u trgovine, restorane ili tržnicu? Jedna Osječanka imala je loše iskustvo

Zagovornica prava životinja Ivana Crnoja, predsjednica Udruge ističe da osobno ne bi nikada psa vodila isključivo u trgovački centar, no ako šeće gradom i treba nešto obaviti u nekoj radnji, uvest će i svoga psa

Komentari 30

WE
weAreCro
13:42 20.10.2019.

Upravo oni koji se kao bore za pseca prava su najveci licemjeri jer ih vecina drzi jadne zivotinje zatvorene u stanu od 50-60 kvadrata uz setnjice 2 puta dnevno sto je cisto maltretiranje pasa a posebno onih vecih kojima trebaba cijelodnevna sloboda trcanja. Pas je posebna vrsta ljubavi i odnosa izmedu čovjeka i zivotinje ali zbog naseg ega i zelje da imamo ljubimca oni nikako ne bi trebali ispaštati. Ne bi mi sigurno bilo ugodno da dok sam u restoranu sa svojom obitelji mi se nakakav pas mota oko stola i djece, isto tako i za supermarkete, a da covjek sa psom ode u kupovinu na otvorenoj trznici tipa dolac mislim da tu nikome ne bi smetao pas.

VL
DU
Deleted user
14:00 20.10.2019.

Šta ima pas raditi u shoping centru i dućnu koji su puni djece i gužve.Izvede psa iz stana i sa njim u kafić u shoping centar baš je ga prošetala.To treba zabraniti.

VL
UV
Uvjekprotiv
15:33 20.10.2019.

Izvedbu psa u šetnju po trgovinama???!!! IDIOTI

VL
Avatar milanblenton7
milanblenton7
13:12 20.10.2019.

Psi su za dvorišta i livade

VL
DU
Deleted user
14:29 20.10.2019.

Realno je glupo i gnjavaza voditi psa na takva mjesta. A ova pravila da smiju samo oni u rukama je isto glupa, pa manje je higijenski drzati psa gore u razini hrane, namirnica ili cega god sto se nalazi u trgovini.

VL
MA
marijaqwer
16:18 20.10.2019.

Pas je životinja koja živi u čoporu i svako držanje psa u ljudskom društvu je teško zlostavljanje životinje ( kroz dresuru, kastraciju, rezanje ušiju ili repa do ograničavanja kretanja ) , ali to vlasnici pasa ne razumiju. Veliki su egoisti i nije ih briga za druge ljude, djecu, pa ni za vlastite ljubimce, sve za svoje zadovoljstvo.

VL
ZO
Zooltan
22:42 20.10.2019.

Jedna je baba je ljetos došla u dućan zdrave hrane u Prečkom sa dva psa. Oni uredno njuškaju i sline po robi na nižim stalažama a ona ne reagira. Naravno da sam ju izbacio iz dućana van. Najodvratniji su onioni koji u kafićima posjednu svog ljubimca sa usranom guzicom na stolac pokraj sebe.

VL
Avatar cuki2020
cuki2020
15:06 25.10.2019.

Glupo je i psa ostaviti ispred dućana, dok vlasnik , nekada i 30 min šopingira, pas laje jer se boji odvajanja. Na Jarunu ispred Konzuma , uporno vežu pse za drveće i puste ih da laju. Pitanje, zar vam nije žao životinje, odgovor - nije.... a isto tako nije vam žao niti nas stanara ispod čijih prozora to pseto cvili i laje. E da, ako trgovci moraju imati sanitarnu knjižicu za rad u trgovini prehrambenim artiklima, koliko glup može biti vlasnik psa i uopće pomisliti sa životinjom ući u dućan s prehrambenim namirnicama?

VL
Avatar comparator
comparator
13:13 20.10.2019.

Za mjesta u koja im nebi bio moguć ulazak trebalo bi bar osigurati mjesto za privezati psa i to na mjestu koje je vidljivo i ograđeno pa čak i pod video nadzorom .

VL
NA
natrag
21:55 28.10.2019.

Mislim d bi istoi tako trebalo staviti naljepnice da je zabranjeno općenito ući u objekt ili autobus ukoliko smrdite po znoju.

VL
Avatar Bernasconi
Bernasconi
18:45 20.10.2019.

Mislim da se radi o kulturi društva i pojedinaca. Sigurna sam da je moj pas higijenski čišći od pojedinaca. Ulaziš u trgovinu u cipelama koje su hodale po zmazan kolniku, i to bi trebalo zabraniti?. Pogledajte u pojedinim trgovačkim centrima koliko su zmazame košare za hranu. Gadi ti se uzeti u ruke. U zapadnim zemljama pas je dobrodošao, čim dođem donesu frisku vodu. To je kultura. No, moram naglasiti da je za takvo ponašanju u HR jednim djelom krivi pojedini vlasnici kućnih ljubimaca. Ne ciste izmet i puštaju da slobodno šeće. To na zapadu je pod strogom kontrolom.

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
17:28 20.10.2019.

Prosječan pas je čišći i uredniji od prosječnog čovjeka i nema nikakvog razloga da im se ograničava ulazak bilo gdje. Naravno, govorim o socijaliziranim psima. Kojih je puno više od socijaliziranih ljudi.

VL
KE
kelab
22:58 20.10.2019.

Zivim u Ameriki i isao sam "100" puta sa papigom (ara) u trgovinu s hranom za ljude sve dok me jednom nisu izbacili iz trgovine naglavacke zajedno s papigom . Provjeraovao sam: nigdje nije pisalo znaka zabrane. Inace mi nee pada na pamet krsiti zakone zemlje ili obicaje pojedinih trgovina. Rjesenje je: staviti znak zabrane za ljubimce. Isao sam i sa psom (njemacki ovcar) u trgovine s hranom za ljubimce. On odmah zabiljezi teren. Ni to vise ne radim. To je neugodno. Sad vidim na mnogim trgovinama znak zabrane, osim ako ja pas 'sluzbeno' zaduzen za doticno osobu (slijepe, gluhe, hendikepirane..). Po pitanju kucnih ljubimaca, nije na zapadu bas neki "raspasaj". (govorim za US).

VL
BA
BakaMraz
18:21 20.10.2019.

Ovdje u Njemackoj pred mnogim trgovinama raznih vrsta stoje natpisi " Hunde willkommen"/psi dobrodosli/, ali sudeci po mnogim komentarima ovdje, koji odisu netrpeljivoscu prema psima, a jos vise prema vlasnicima, HR je jos uvijek, ako ne zemljopisno, a ono mentalno sigurno, jos duboko na Balkanu!

VL
MA
marusa98
13:07 20.10.2019.

I ja imam slaba iskustva, što se tiče hrvatske. Ako idete u Italiji ili opče na zapad, psi su dobrodošli svugdje. U Italiji je za njih u hotelima badava u Austriji isto. A u hrvatskoj kao da su garavi, nikakve kulture!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.