Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pseći izmet, plastika...

Smeće na jednoj od najljepših šibenskih plaža: Ovo nije samo ružno, nego i opasno

plaža Banj Šibenik
Foto: Šibenik.in
1/7
13.06.2019.
u 13:12

Sve je puno psećeg izmeta, opušaka i smeća. Užas. Toliko mi se sve zgadilo da se na kraju nisam ni okupao, požalio se jedan Šibenčanin

Brojne Šibenčane zgrozio je izgled plaže Banj koja je puna psećeg izmeta, opušaka i plastike.

O stanju na plaži portalu ŠibenikIN javio je jedan njihov čitatelj, a kada su posjetili plažu, i sami su se uvjerili da je prljava.

– Išao sam se danas okupati i ostao sam zgrožen izgledom plaže. Sve je puno psećeg izmeta, opušaka i smeća. Užas. Toliko mi se sve zgadilo da se na kraju nisam ni okupao. Mislim, na tu plažu dolaze obitelji s malom djecom. Ovo nije samo ružno, nego i opasno – ispričao je jedan Šibenčanin.

Foto: Šibenik.in

'Prašina' oko plaže Banj digla se i prošli tjedan nakon što su objavljeni rezultati uzorkovanja mora na hrvatskim plažama među kojima je bio i šibenski Banj kao jedna od deset plaža u kojima je kakvoća mora bila nezadovoljavajuća.

No, iz Zavoda za javno zdravstvo koji provodi mjerenja, kazali su da je onečišćenje izmjereno tijekom ispitivanja 3. lipnja bilo kratkotrajno jer su rezultati uzorkovanja par dana poslije (5. i 7. lipnja), udovoljili uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
14:34 13.06.2019.

a tek ninska pješćana plaža, blato ljekovito... to je postalo pseće trkalište i zahod. i nitko ništ tamo ne poduzima. u malom plitkom blatnjavom zaljevu, oni otvore velike aqua parkove, dovedu sandoline, jet-ski.. na plažu koja je sinonim obiteljskog odmora, s malom djecom, oni ono malo zelenila što je ostalo probiju bagerom, da bi u kafić kamion mogao voziti piće i iće! pa nastane cesta, kojom na samu plažu dolaze turisti, parkiraju na ono malo zelenog što je ostalo između mora i zaljeva.. i nikom ništa, gradonačelnika nije briga, para dolazi... niti oporbu,turističku zajednicu... na pješćanu plažu dovoz betonske blokove, kao da zaštite plažu od erozije, koja pak je nastala otkako su izgradili zaštitni beden ispred otočića, al sad valovi udaraju i 'čiste' pješčanu plažu. nije šibenik izoliran slučaj, evo vam iz prve ruke konkurenta. u nin dolaze masovno talijani sa lovačkim psima, ujutro iz auta iskipaju 3-4 psa, istrče ih po plaži, oni se istovare po pijesku i blatu, i onda roditelji dođu sa djecom, pa u pijesku igre. plažu treba zatvoriti ili proglasiti pasjom plažom. volim pse, imam psa, al pješćana plaža nije mjesto za pseći turizam. nin sam izdvojio jer me neki sentiment veže. prvo ovo, prvo ono, pa i ono drugo...

SA
samoborka
20:00 13.06.2019.

Bravo. To je pravi nacin kako privuci turiste; smecem, cevapima i masnim cijenama! Cestitke!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije