Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prirodno okruženje'

'Kuća strave' u Koprivnici: Smeće, mršave pse i mačke 'sakrilo' raslinje

Kuća strave
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
04.06.2014.
u 16:46

Komunalno redarstvo ispisalo je kaznu obitelji zbog nereda u dvorištu, oni su je uredno platili i nastavili raditi po svom - ništa ne čisteći

Prije godinu i pol dana u više navrata pisali smo o “kući strave” u samom središtu Koprivnice, tik uz Podravkino parkiralište.

‘U granicama normale’

Nalaz veterinarske inspekcije govorio je tada da je s nekoliko pasa i desecima mačaka u dvorištu i kući zatrpanu smećem, u kojoj žive teško bolesni umirovljenik i njegova kći, sve u redu. Utvrđeno je da nema znakova koji bi upućivali na zanemarivanje ili namjerno zlostavljanja životinja, iako je dojam bio da su psi na prekratkim lancima i da su jako mršavi i agresivni.

Iz koprivničkog Centra za socijalnu skrb dobili smo odgovore da su razgovarali s umirovljenikom i njegovom kćerkom, te da, iako su sami priznali da su malo neuredni i obećali su sve očistiti u kratkom periodu, nema razloga za bilo kakvo postupanje. Najdalje su otišli u komunalnom redarstvu koje je obitelj zbog smeća u dvorištu kaznila s 500 kuna.

Iako je od onda do danas prošlo dosta vremena, i dalje se u tom slučaju ništa nije promijenilo. Stvar jedino naizgled spašava bujno raslinje koje je “sakrilo” mršave pse na lancima i hrpetinu smeća u dvorištu.

Nekoliko intervencija

- Komunalno redarstvo i u prijašnjem razdoblju interveniralo je u više navrata kod te obitelji. O situaciji smo obavijestili Centar za socijalnu skrb i veterinarsku inspekciju koji svojim nadzorom, prema našim saznanjima, nisu pronašli nepravilnosti. Umirovljenik rijetko izlazi iz kuće i nikoga ne puštaju u dvorište. Komunalno redarstvo komunicira s njegovom kćerkom koja je izjavila kako je u samom dvorištu posađeno različito raslinje, jagode i ukrasne biljke koje svojom prirodnim rastom ukrašuju njihovo dvorište. Na opasku redara da u dvorištu ima i visokih kopriva i trave odgovorila je da želi prirodno okruženje - istaknula je gradska pročelnica Maja Ištvan Krapinec.

Dodala je kako je prilikom njihove zadnje intervencije krajem 2013. godine ondje izvršeno čišćenje, ali djelomično. Izrečenu kaznu su platili. Kako u međuvremenu nisu do kraja uredili nekretninu, kaže, komunalno redarstvo će ponovno izdati propisanu kaznu.

Komentara 2

KA
kafka
13:49 05.06.2014.

Zar nitko ne misli da bi tim ljudima trebalo pružiti odgovarajuću pomoć.!? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Radi se o teško bolesnom umirovljeniku iu i njegovoj kćeri.!!! Životinje su samo žrtva šire nebrige društva za građane. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Komunalni redari ih kaznili s 500 kuna. Za te ili možda o veće novce su im trebali očistiti dvorište . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pa oni pokazuju 'nebrigu' jer je starac teško bolestan i kćerka se očito teško već dugo nosi s svime i treba im pomoć. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Treba im pomoć ljudi, a ne kazna ! ! ! ! ! ! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kakvi to ljudi rade u socijalnim službama?

CI
cijuujic
20:47 04.06.2014.

sad je kopriva protuzakonita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije