Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnička bolnica

Smanjili troškove, ali država daje premalo

Stapar
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
08.05.2014.
u 10:00

Bolnica je lani, nakon što ju je privremeno preuzela država, ostvarila 334,5 posto veći minus nego godinu prije

Ministarstvo zdravlja nedavno je saniralo dugove županijskih bolnica sa 1,16 milijarda kuna, a među njima i bolnice u Čakovcu, Varaždinu, Klenovniku, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama te Koprivnici.

Dug koprivničke Opće bolnice, prema izvješću sanacijskog upravitelj Petra Stapara o kojemu će uskoro raspravljati Županijska skupština, lani se popeo na čak 80 milijuna kuna, od čega je 22 milijuna kuna iznosio prošlogodišnji minus, a ostatak se nakupio prije.

Stapar ističe kako je lanjski minus bio nevjerojatnih 334,5 posto veći od onoga iz 2012. godine.

“Iako smo ukupne rashode uspjeli smanjiti u odnosu na 2012. godinu, preveliko smanjenje prihoda - smanjenje limita HZZO-a, što je čimbenik na koji ne možemo utjecati, dovelo je do povećanja manjka prihoda nad rashodima.” - piše u njegovu izvješću.

Konkretno, bolnica je lani rashode, među kojima su najveći oni za plaće djelatnika (60 posto ukupnih) te za bolnički materijal, lijekove, režije i hranu (32,5 posto ukupnih), smanjila za dva posto, ali je od HZZO-a dobila 11 posto manje novca. U takvim okolnostima bolnica bi, nakon sanacije i nakon povezivanja s virovitičkom bolnicom, trebala poslovati pozitivno.

Ključne riječi

Komentara 1

EV
evropljanin
12:24 08.05.2014.

pola osoblja treba otpustiti . pogledajte kako se secu po hodnicima nose papir u ruci , toliko da im prode radno vrijeme.prema pacijentima bahati ,i bez kulture. to je moj savijet gosp.Stopar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije