Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dogovora

Slunj do daljnjega bez Vijeća, mogući su čak i novi izbori

slunj2
Ivona Škalamera/VLM
24.06.2013.
u 11:49

Nije prošao prijedlog nezavisnih da nova predsjednica vijeća bude Marina Mrkonja. Sedam vijećnika bilo je za, a osam suzdržanih

Osam suzdržanih glasova HDZ-a i SDP-a oko izbora nove predsjednice Gradskog vijeća nezavisne Marine Mrkonje, ‘srušilo’ je konstituiranje slunjskog parlamenta. Tako će Slunj do daljnjega biti bez Gradskog vijeća.

 Nemogući zahtjevi?

 Kako je objasnio predstojnik Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Željko Spudić nova konstituirajuća sjednica mora biti sazvana u roku od trideset dana. Ukoliko se stranke niti u tom roku ne uspiju dogovoriti slijedi još jedna, a potom i novi izbori.

Nakon provedenih lokalnih izbora po pet vijećničkih mjesta osvojili su Nezavisna lista Željka Rendulića, novog slunjskog gradonačelnika i HDZ. Tri je dobio SDP, a dva HSS i Akcija za bolju Hrvatsku. Iako su nakon lokalnih izbora svi bili spremni za pregovore, čini se da nema zajedničkog jezika.

 – Žao mi je što je ovako ispalo. Ovakav razvoj situacije nije dobar i to će sigurno izazvati probleme u daljenjem funkcioniranju. Uložili smo puno vremena u razgovore sa svima i nadali smo se da ćemo postići dogovor. No, velike stranke, HDZ i SDP postavile su nemoguće uvjete – poručio je slunjski gradonačelnik Željko Rendulić.

Kada smo mu prenijeli stajalište prozvanih, koji su rekli da ništa nisu tražili, odgovorio je da je to još gore. Smatra da su na taj način zapravo opstruirali formiranje vijeća.

 – Istina je da ništa nismo tražili. Točnije, predložili smo Nezavisnoj listi da predloži predsjednika i zamjenika vijeća. To bismo sigurno podržali. Međutim, oni su za zamjenika predsjednika vijeća željeli Josipa Štefanca iz ABH-a. Novi izbori donijeli bi nove troškove i probleme u funkcioniranju vlasti, ali za to ne snosimo odgovornost – objašnjava Ivan Bogović u ime HDZ-a.

 I kandidati HDZ-a

 Poručuje da će za sljedeću sjednicu možda i oni imati svoje kandidate. U svakom slučaju, nakon prvog neuspješnog pokušaja formiranja Vijeća, slijedi novi krug pregovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije