Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO SURADNIKA

Slučaj u Medulinu: Htio dvaput prevariti staricu pa ga je dočekalo neugodno iznenađenje

Djelatnik policije
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
26.11.2021.
u 16:18

U policiji kažu da nastavljaju izvide zbog sumnje da je imao suradnika. Naime, neslužbeno se doznaje kako je 25-godišnjak dolazio samo preuzeti novac za drugu osobu

U Medulinu je uhićen prevarant iz Rijeke koji je 83-godišnjoj starici ranije uzeo 150.000 kuna predstavljajući se kao policajac koji provjerava novčanice, a policija ga je dočekala kada je u četvrtak došao po još novca.

Istarska policija izvijestila je da je ovaj slučaj otvorila nakon dojave od djelatnika banke zaduženog za sigurnost da je starija žena podigla veću količinu novca i da postoji sumnja da je prevarena.

Policajci su potom u razgovoru s 83-godišnjakinjom iz Medulina utvrdili da ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio joj se kao policijski službenik. Od nje je zatražio da za potrebe policijskog postupka i vještačenja podigne novac koji ima u banci, što je žena i učinila te je 23. studenoga na ulici u Medulinu mlađem muškarcu predala oko 150 tisuća kuna.

Ne znajući da je njegova žrtva već razgovarala s policijom prevarant ju je ponovno kontaktirao i tražio da podigne novac koji joj je ostao na drugom računu. Žena je na to pristala, ali je obavijestila policiju koja je 25. studenoga oko 12,25 sati na ulici u Medulinu, kada je došao po novac koji je žena prethodno podignula u banci, uhitili 25-godišnjaka.

Osumnjičeni je u petak u jutarnjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. U policiji kažu da nastavljaju izvide zbog sumnje da je imao suradnika. Naime, neslužbeno se doznaje kako je 25-godišnjak dolazio samo preuzeti novac za drugu osobu.

Policija apelira na građane da budu oprezni i da o opasnostima koje vrebaju upozore starije članove svoje obitelji, pogotovo one koji žive sami. 

>> VIDEO Nedaleko od Vukovara pronađena nova masovna grobnica s najmanje 10 tijela

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije