Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA POZIVA NA OPREZ

Slučaj prevare u Lici: Preko internet oglasa htio kupiti traktor, ostao bez više tisuća eura

Obrda zemlje na polju podno Motovuna
Srecko Niketic/PIXSELL
VL
Autor
hina
07.06.2023.
u 01:00

Policija je upozorila da ovo nije prvi takav slučaj i pozvala građane na povećani oprez i provjeru internetskih sadržaja, kako ne bi postali žrtvom prijevare

U Lici se dogodio novi slučaj računalne prevare, žrtva je 44-gododišnji poljoprivrednik iz Ličkog Osika koji je preko oglasnika htio kupiti traktor, ali je ostao i bez traktora i bez više tisuća eura, izvijestila je u utorak ličko-senjska Policijska uprava.

Po riječima glasnogovornice PU Maje Brozičević, prevareni je poljoprivrednik iz Ličkog Osika policiji u Gospiću prijavio da je 22. svibnja na internet oglasniku pronašao oglas za kupnju traktora i utovarivača, te je stupio u kontakt s "prodavateljem", povjerovao mu i uplatio više tisuća eura.

„Nakon što je oštećeni uplatio dogovoreni novčani iznos navodni mu se prodavatelj više nije javljao na telefon, a oglas je izbrisan. No, policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja te računalne prijevare“, rekla je Brozičević. Upozorila je da to nije prvi takav slučaj i pozvala građane na povećani oprez i provjeru internetskih sadržaja, kako ne bi postali žrtvom prijevare.

VEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Kutina nakon potopa obasjana suncem, uništene su prometnice i domovi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije