Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničanac Marijan Vrček proživio je pravu golgotu u Podravki

Slučaj Podravka: Borac protiv lopova otpravljen iz tvrtke ponižen

podravka
Josip Maljak/PIXSELL
06.12.2009.
u 14:30

Kruna svega bilo je njegovo premlaćivanje u srpnju 2007. godine u krugu tvornice, od čega se do danas nije oporavio. Brutalno ga je premlatio radnik kojemu je bio direktorom.

Podravkin tehnolog Marijan Vrček, široj javnosti poznat po tome što je godinama upozoravao na “nestajanje” robe vrijedne milijune eura iz koprivničke prehrambene kompanije, nedavno je s otpremninom od 136.000 kuna otišao u mirovinu. Ogorčen onime što mu se događalo u zadnjih 15-ak godina, tvrdi da je taj novac slaba satisfakcija za sva šikaniranja i ponižavanja kojima je bio izložen zbog upozoravanja na kriminal u svojoj kompaniji.

“Sramotna nagodba”

Kruna svega bilo je njegovo premlaćivanje u srpnju 2007. godine u krugu tvornice, od čega se do danas nije oporavio. Brutalno ga je premlatio radnik kojemu je bio direktorom.

- Bio sam šikaniran i degradiran otkad sam 1996. godine progovorio o krađi vegete na putu iz tvornice do skladišta, u koju su bili upetljani visokopozicionirani direktori. Nakon što sam premlaćen, tražio sam odštetu od pola milijuna kuna, no u Podravki za to nisu htjeli ni čuti. Slučaj je zataškan - ja sam završio na bolovanju 17 mjeseci, a protiv radnika nije pokrenut čak ni disciplinski postupak - ogorčen je Vrček.

Godinu dana nakon premlaćivanja potpisuje dokument koji danas naziva “sramotnom nagodbom”.

- Potpisao sam izjavu kojom se odričem zahtjeva za naknadu štete jer su mi obećali da će zaposliti moju kćerku, koja je upravo završavala fakultet. Nakon nekog vremena podsjetio sam na to obećanje, no rekli su mi da se ne može ispuniti jer je na snagu stupila zabrana zapošljavanja u Podravki - ispričao je Vrček.

Moćnici i odvjetnici

Iako je potom pokušao sudskim putem utjerati odštetu koja mu, kako smatra, pripada, nije uspio jer mu je čak četvero odvjetnika otkazalo zastupanje. Vrček je uvjeren kako i u tome prste imaju moćnici iz Podravke.

- Jedan ludbreški odvjetnik, recimo, proučio je moj slučaj i pripremao se napisati tužbu. Pouzdano znam da ga je kontaktirao jedan direktor iz Podravke, nakon čega mi je vratio svu dokumentaciju - ustvrdio je poniženi Podravkin tehnolog.

Vrček također tvrdi da je od podizanja privatne tužbe protiv radnika koji ga je premlatio odustao nakon što je počeo dobivati prijetnje te se uplašio za vlastitu i sigurnost svoje obitelji.

Komentara 13

JA
jankoprekobrda
14:42 06.12.2009.

Doticni je dobro prosao samo su ga pretuli. Ima onih koje su politicki mocnici istjerali iz Hrvatske i izbrisali ih iz knjige drzavljana. A ima i onih koji su dozivjeli saobracajnu nesrecu izmedju dva kamiona, ustanovljeno da su bili pod alkoholom mada nikada u zivotu nisu pili. Ima i onih koje je noc popapala. Ima mnogo zrtava poliickog establismenta predvodjenog HDZ vrhuskom.

ST
sttipe
17:40 06.12.2009.

postoji organizirani i neorganizirani kriminal..nasa drzava je primjer organiziranog..kao i mnoge druge,s vise stila i nacina..ili kulture..kulturniji bi narodi bar poduzeli istragu,i kriminal bolje sakrili..a ne balkanski primlatit onog ko ne ucestvuje..

OB
-obrisani-
14:46 06.12.2009.

Ostale drzave imaju mafiju. U Hrvtatskoj mafija ima drzavu .... pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije