Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ŽBOGAR SLOVENSKIM DOPISNICIMA U BRUXELLESU:

Slovenija još “traži rješenja” za odblokiranje poglavlja

zbogar
Reuters
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
25.01.2010.
u 17:56

Ljubljana ne zna hoće li do 19. veljače "imati vremena" Hrvatskoj odblokirati otvaranje bar dvaju od triju poglavlja u pregovorima za članstvo u EU, koliko ih još drži na ledu.

Ljubljana “još nije našla rješenja” za odblokiranje poglavlja Okoliš i Ribarstvo, rekao je slovenskim dopisnicima u Bruxellesu njihov ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar, koji je jučer sudjelovao na sastancima Vijeća EU za opće poslove i Vijeća EU za vanjske odnose. Upitan hoće li rješenja naći na vrijeme, za Međuvladinu pristupnu konferenciju EU i Hrvatske, sazvanu za 19. veljače, na kojoj bi se pregovori o tim dvama poglavljima trebali otvoriti, uzvratio je:

- Nadamo se da da. Teško je to u ovome trenutku reći jer vremena nema previše, zbog unutarnjega postupka kod kuće, ali u dodiru smo i s hrvatskom stranom i s Europskom komisijom i provjeravamo neke mogućnosti. Ali rješenja još nemamo. 

Slovenija do daljnjega blokira i otvaranje poglavlje Vanjski odnosi. 

Komentara 41

DU
Deleted user
19:09 25.01.2010.

erratum Balkende..pravilno je Balkenende

MU
Mućanin
19:09 25.01.2010.

@zeljkonl Djelomično si u pravu što se tiće njihovog položaja na Balkanu ali da Slo nije stalo do mora nije točno. I te kako je to osobna stvar sa Slo strane, jer kad Hr uđe u EU slovence se više neće puno pitati o stanju u regiji i tako bi postala totalno imarginalna članica Europske unije!!!

DU
Deleted user
19:05 25.01.2010.

houston,Nizozemska nije pred raspadom,u Nizozemskoj je \'samo\' skoro doslo do pada vlade zbog Iracke afere...uspostavilo se da Balkende(premijer) nije dobro odvagao informacije koje je dobio od USA i BVD(obavjestajna sluzba Nizozemske) u vezi angazmana u Iraku,dakle netacno,nepotpuno,nedovoljno je informirao parlament,sabor,kongres,kakoo hoces,...to je u medjuvremenu history

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije