Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slomila obje noge dok se u kolicima ukrcavala u ZET-ov kombi za invalide

LJUBICA MATUN
Matija Habljak/VLM
18.10.2009.
u 18:44

Vozač je odmah zvao hitnu pomoć te je ozlijeđena prevezena u KB Sestara milosrdnica.

Ljubica Matun (64) slomila je obje noge dok se u subotu u invalidskim kolicima u 13.45 sati u Ulici Zvonimira Rogoza ukrcavala u ZET-ov kombi, namijenjen prijevozu osoba s posebnim potrebama. Vozač je, naime, spustio rampu kako bi se ona mogla uvesti u vozilo te je podignuo zaštitni lim s bočne i stražnje strane rampe i počeo je podizati.

Glavom lupila u vrata
U jednom je trenutku, iz za sada nepoznata razloga, Ljubica Matun pala iz kolica, udarila glavom u vrata vozila, a noge su joj ostale prikliještene na rampi. Šokirani vozač kombija odmah je pozvao hitnu pomoć te je prebačena u KB Sestara milosrdnica gdje će biti operirana.

Ozlijeđena, koja inače boluje od distrofije mišića te psihoze, zbog šoka se ni ne sjeća nesreće, a kako je do nje došlo nije još jasno ni Katici Jurić (63), koja joj je pomagala da se ukrca u kombi.

– Trebale smo ići na susret invalida. Ja sam već bila na rampi, a Ljubica se samo prekrenula iz kolica. Stvarno se sve dogodilo u sekundi. Vozač kombija stvarno nije ništa kriv. Bio je izvan sebe kada je vidio što se dogodilo – rekla je susjeda ozlijeđene. U bolnicu su, dodala je, ubrzo stigli policija i predstavnik ZET-a kako bi utvrdili pod kojim se okolnostima nesreća i dogodila.

Rampa je ispravna
U ZET-u su izrazili žaljenje zbog nesreće koja se dogodila te su obavili pregled kombija kako bi bili sigurni je li bio tehnički ispravan.

– Internim pregledom utvrdili smo da ne postoji nikakvih nepravilnosti na rampi pa nema ni osnove sumnjati da je vozač pogriješio prilikom ukrcaja putnice – ustvrdio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Naglasio je da je rampa osigurana kako s nje ne bi ispala kolica te da će policija zbog toga morati rasvijetliti čitav događaj.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
01:21 19.10.2009.

rampa je ispravna, vozać nije pogriješio , e onda mora da su marsovci krivi i gospon Pohor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije