Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Slavonskobrodska policija u kombiju otkrila 11 skrivenih Albanaca

lisice
Arhiva VL
02.12.2009.
u 16:28

Slavonskobrodska policija u kombiju zagrebačkih registacijskih oznaka otkrila je 11 skrivenih Albanaca koji su trebali biti transportirani u Italiju.

Jedanaest albanskih državljana u dobi od 17 do 34 godine starosti pronašli su policijski službenici PU brodsko-posavske jučer oko 20 sati u kombiju fiat ducato zagrebačkih registracijskih oznaka, tijekom kontrole prometa u selu Ruščici, nekoliko kilometara istočno do Slavonskog Broda.

Kako je očevidom utvrđeno, albanske je državljane zasad nepoznata osoba drvenim čamcem preko rijeke Save kod sela Bebrine iste večeri prevezla iz BiH na slavonskobrodsku obalu, gdje su ih po dogovoru dočekala trojica organizatora organiziranog lanca protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, vozač kombija D.Z.(35) iz Zagreba, i njegovi pomagači R.S. (30) i V.S.(28). obojica državljani BiH, dok se za četvrtim pomagačem koji je strance čamcem prebacio preko Save policija traga u suradnji s policijom BiH.

- Albanci su trebali biti transportirani do Slovenije i dalje u Italiju, ali je taj pokušaj krijumčarenja ljudi spriječen. Kod organizatora ove protuzakonite rabote pronašli smo veću količinu novca koji su dobili od Albanaca kao naknadu za transoport do Italije. Svih 11 albanskih državljana bit će u četvrtak vraćeno natrag u BiH i bit će im izrečena mjera jednogodišnje zabrane ulaska u RH, a spomenuta trojica organizatora, koji su otprije poznati po sličnim kaznenim djelima na širem području RH, bit će
izvedeni pred istrražnog suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu - rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik PU brodsko-posavske Mijo Kršić.

Za protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice zakon predviđa zatvorsku kaznu do pet godina.

Komentara 7

TR
trputac
16:47 02.12.2009.

To su bile svinje a vi mislite da su albanci.

AN
Antun1973
16:48 02.12.2009.

Padava su im dali Drzavu Kosovo kad Bjeze svi iz nje!

PU
pulari
20:11 02.12.2009.

Nista sad nece u Italiju,ostat ce kod nas i dobiti domovnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije