Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Bonnie & Clyde

Upoznali se dok su ležali u bolnici pa onda počeli u paru pljačkati trgovine

lisice par
Foto: Thinkstock
31.03.2015.
u 18:15

Modus operandi
 - On je praznio blagajne, ona ga je čekala u autu

Žena je sjedila za upravljačem, svirala je glazba, automobil je polako vozio. Muškarac je trčao prema vozilu, zatrubila mu je, uskočio je, a ona je stisnula papučicu gasa. Nestali su u daljini dok je preplašena trgovkinja zvala policiju i prebirala po praznoj blagajni.

Opisali su očevici tako modus operandi, kako se tereti, razbojničkog para Darka N. (30) i njegove bivše partnerice Danijele Č. (34) iz šireg vukovarskog kraja.

Imao pajser i nož

Optuženi su za pet razbojništava u Osijeku i Vinkovcima, a ukupno su odnijeli, navodi se, oko devet tisuća kuna. Operirali su od konca svibnja do konca kolovoza prošle godine. Sudi im se na Županijskom sudu u Osijeku. Darko i Danijela upoznali su se u prosincu 2013. godine dok su oboje ležali u bolnici. Već dva mjeseca kasnije on se doselio u kuću u kojoj je nakon raskida sa suprugom živjela s dvoje djece.

Darko N. već je boravio po zatvorima, osuđivan je šest-sedam puta, najčešće zbog krađa. Novac je iz trgovina, stoji u optužnici, uzimao upravo on, naoružan pajserom i nožem, dok ga je partnerica čekala u blizini. Peugeot kojim su se vozili u vlasništvu je njezina supruga. – Muškarac je ušao u radnju i rekao: “Ovo je pljačka!”. Ponovio je to pet puta. Smijala sam se, ali kad je podignuo ruku, vidjela sam pajser i nož – kazala je u istrazi Iva E., žrtva lipanjskog razbojništva u Vinkovcima.

Nosio je crne rukavice. U strahu je otvorila blagajnu. – Uzeo je krupni novac, oko tisuću kuna, sitno je ostavio – rekla je. Oboje na sudu tvrde kako Danijela Č. s pljačkama nije imala apsolutno ništa i da novac nisu dijelili.

Obavljala “svoje poslove”

– Krenuli smo na kavu, Danijela je parkirala oko 150 metara od trgovine. Rekao sam joj da idem po cigarete. Uzeo sam montirač iz prtljažnika i stavio ga u rukav. Nisam joj ništa pričao što se dogodilo. Sakrio sam pajser i nož ispod sjedala – izjavio je on u obrani.

Financijski joj je pomagao, ali nije znala, tvrdi on, odakle mu novac. Danijela Č. u obrani je kazala kako joj je u dva navrata s bankovnog računa uzeo 2000, odnosno tisuću kuna. Vratio joj je u ratama.

– Rekao mi je kako mu taj novac daje majka. Nismo razgovarali o prošlim životima pa nisam znala da je bio u zatvoru – navela je. Često ga je vozila uokolo, ali je usput, kazala je, obavljala svoje poslove.

>>Nepoznati lopovi provalili u kuću odvjetnika Mate Matića

>>Zaprijetio pištoljem i pobjegao s plijenom vrijednim pola milijuna kuna

Komentara 3

ZA
zambezi
08:33 01.04.2015.

Ne navodi se zasto su bili u bolnici. Vjerojatno na odvikavanju ? Mada to nije opravdanje da krenu pljackat.

LA
LANA555
22:44 31.03.2015.

Sandrice sram ih bilo

DU
Deleted user
08:16 01.04.2015.

Ovaj par ne može biti slavonski Bonnie & Clyde, jer Bonnie & Clyde su tijekom pljački ubijali policajce i građane, dok ovaj slavonski par nije nikog ubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije