Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN KUJUNDŽIĆ

'Slavoniju je uništilo pogodovanje trgovačkim lobijima'

Milan Kujundžić, Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
08.12.2014.
u 23:01

Govoreći o izbornom programu, Milan Kujundžić je istaknuo da plan Nove Hrvatske ima četiri glavne točke

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić predstavio je večeras u Slavonskim Brodu svoj izborni program te na početku istaknuo kako ga ne brine manji broj prikupljenih potpisa od ostala dva kandidata i prognoze eventualnih izbornih rezultata temeljene na broju potpisa koje je prikupio pojedini predsjednički kandidat.

– Prije četrnaest godina Mate Granić je imao najviše prikupljenih potpisa i izgubio. Andrija Hebrang je 2009. godine imao više potpisa nego što dobio glasova na izborima. Dakle, prisilno skupljeni potpisi partijskom mašinerijom ne znače ništa.  Ivu Josipovića Kolinda Grabar Kitarović ne može pobijediti, kao što svi znaju da Ivo Josipović ne može pobijediti mene – uvjeren je u svoju izbornu pobjedu Kujundžić, no ipak se pribojava krađe glasova te dodaje:

– Povijesna je činjenica da je u Hrvatskoj, jedinoj u svijetu, izlaznost birača 30 posto u zadnja dva sata izbora. To je zapravo pokazatelj da se tada gase svjetla i počinje krađe glasova. Zato ću ovaj put zamoliti hrvatski narod, promatrače i međunarodne institucije da pomognu spriječiti krađu na izborima. Govoreći o izbornom programu, Milan Kujundžić istaknuo je da plan Nove Hrvatske ima četiri glavne točke.

– Prva je urediti državu, a to znači napraviti novi Ustav, novi izborni zakon i zakone sukladne suvremenom dobu koji su primjereni kompeticiji u Europi, pri čemu je zakon jednak za sve. Druga točka programa je oživjeti gospodarstvo, pokrenuti investicije i zaposliti ljude. Treća je iznimno bitna demografska obnova i četvrta je točka moralna, duhovna i zakonska obnova. Hrvatska je spremna za provođenje svih točaka programa jer hrvatski narod je gladan i siromašan, a naša djeca nemaju budućnost – istaknuo je, te se dotaknuo i Slavonije.

– Najbogatiji dio države pretvoren je u najsiromašniji programiranim ugnjetavanjem domaćih proizvođača i velikim zaradama na uvozu hrane iz inozemstva. Pogodovanje trgovačkim lobijima i njihovim interesima uništilo je Slavoniju. U nekadašnjem metalskom divu "Đuri Đakoviću" danas više ništa ne radi, doslovno se ne čuje niti jedan čekić. Firma s takvim ugledom i vrhunskim rezultatima u svom kurikulumu gotovo je potpuno uništena. Znam i tko ju danas vodi. Njega svaki dan dovoze iz Zagreba, a on nema pojma ni gdje je "Đuro", ni što se radi. Razvlastili su domaće ljude, stručnjake, znalce. Tu se umiješao Ivo Josipović, a vi prevedite što to znači i pitajte ga zna li on tko je sada direktor "Đure Đakovića", kojeg dovoze svaki dan iz Zagreba  – kazao je. Kratko se osvrnuo na stanje u Oružanim snagama, za koje je rekao da su sada u žalosnom stanju.

– To se nikako nije smjelo dopustiti. Hrvatska je članica NATO-a i da je bilo samo mrvicu mudrosti, naše Oružane snage bi bile bar dvostruko bolje, barem što se tiče ljudskih resursa. Rastjerali su kvalitetne kadrove iz Hrvatske vojske, a doveli podobne – zaključio je Kujundžić.

>>Dalmatinski Hrast i dalje pruža otpor predsjedniku Ilčiću i podržava Kujundžića

>>Kujundžić se boji krađe glasova: 'Političko podzemlje već djeluje'

Komentara 30

DO
doktorica
23:30 08.12.2014.

Druga točka programa je oživjeti gospodarstvo---- Druga točka programa je oživjeti gospodarstvo.... treba biti prva!

TH
than
23:24 08.12.2014.

Kada su god neki izbori, eto i Slavonije u planu. Nakon izbora, dovidjenja... Samo cekam opet parlamentarne izbore i predizborno obecanje kanal Dunav-Sava. Vec napamet znam sto ce obecati i nece ispuniti, ali znam sto nece obecati, ali ce napraviti.

LO
Logično
02:38 09.12.2014.

Pravi čovjek za predsjednika države a vi mamlazi glasujte za ove ostale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije